За истинската любов не се говори никога и пред никого

  • Сподели:
За истинската любов не се говори никога и пред никого

Джордже Балашевич (11 май 1953 г.) е сръбски поет, певец и автор на песни.

HighViewArt.com подбра десет любими цитата за любовта от Джордже Балашевич:

1. "Да ти кажа нещо, кукло, само не казвай на никого. Вече няма нужда да чакаш да се слеят стрелките на часовника. Познавам един нещастник, който мисли за теб, накъдето и да сочат тези стрелки..."

2. "Беше луда и единствена. Непоправима и равнодушна до безобразие. Със смях скриваше страха си, а с гордост - слабостта си. Беше от онези, които не остават. И при мен не остана, никога. А я обичах. И тя мен също. Всички знаеха това, освен ние с нея."

3. "Те можеха един без друг. Ден, два, месец, можеха и повече. Защото са тежки характери. Еднакъв нрав. Еднаква гордост. Еднакви чувства."

4. "Къде е твоето място? При този, от който никога не можеш да си тръгнеш, или при онзи, към който винаги се връщаш? В повечето случаи, Приятелю, това е един и същи човек!"

5. "Има любовни истории, на които винаги ще липсва последната страница."

6. "Беше една от онези жени, които цял живот бленуват за една - единствена прегръдка и тъкмо нея, никога не получават!"

7. "До пепелта се достига единствено и само... през огъня."

8. "Не за всяка любов можеш да говориш. Има една, която пазиш в сърцето си, без да я споменаваш пред другите. Аз знам... и ти знаеш - за истинската любов не се говори никога и пред никого!"

9. "На раздяла тя ми каза:
- Ако е писано, ще се срещнем отново.
...Та нима съдбата няма пръст в това, че веднъж сме се намерили вече? Трябва ли да те изгубя и да те намеря отново, за да се убедиш, че си ми отредена?..."

10. "Тя се омъжи - на 18-ти май 1980 г. Ако се беше омъжила за мен, аз - като истински мъж - щях от време на време да забравям тази дата. Но така... така я запомних завинаги..."