За момичетата, израснали без бащи

  • Сподели:
За момичетата, израснали без бащи

Да расте едно дете без баща е трудно, независимо дали е момиче или момче, въпреки че децата имат неподозирани сили и успяват да преживеят всякакви трудности и да преминат през всякакви изпитания, дори когато възрастните смятат това за невъзможно.

За да приемат живота без баща, момичетата е добре да:

Не обвиняват себе си за това, че бащите им отсъстват от живота им.

Помнете, че вашите бащи сами да избрали ролята на отсъстващия родител. Вие нямате вина за това. Освен това сте прекрасно момиче, което е обичано и желано и заслужавате прекрасен живот.

След години, когато заживеете самостоятелно не позволявайте миналото ви да хвърля сянка върху живота ви, не бъдете гневна и не позволявайте на огорчението да превзема битието ви.

Отсъствието на баща ви може да е нанесло много вреди, да ви е наранило силно, но това не е причина да забраните на сърцето си да обича и да бъде обичано. Отсъствието на бащина ласка и обич не е причина да смятате, че не заслужавате да бъдете обичана.

Помнете, че вие сте важната и че притежавате много повече сила, отколкото подозирате!

Не крийте болката си, бъдете честни със себе си и с другите и когато имате нужда, споделяйте колко много ви боли. Имате право да плачете, да крещите, да правите всичко онова, което ще ви помогне да се почувствате по-добре, но по никакъв начин не се самообвинявайте за това, че баща ви е избрал да отсъства от живота ви.

Достатъчно е да му простите за онова, което е направил някога, за избора му, а след това пуснете спомените да отлетят далече.

Превърнете болката, таена години в сърцето ви, в изкуство, нека тя ви послужи за вдъхновение и й позволете да ви превърне с добър, отзивчив и състрадателен човек, не й позволявайте тя да определя какъв човек да продължите да бъдете.

Изберете да сте силни и смели.

Независимо какво правите и какви намерения имате, никога не се сравнявайте с другите. Вашите приятели може да са израснали в прекрасни семейства, а бащите им да са били винаги до тях и вие да си мислите, че това е било най-важното неща в живота им, дори може да им завиждате за това, но е важно да не тръгвате по тази наклонена плоскост, защото тя ще помрачи светлината, която носите в себе си.

Помнете, че никой освен вас няма право да ви оценява и критикува. Вие сте такава каквато сте, и точно така трябва да се приемате и харесвате.

Не губете ценно време в търсенето на отговори, които не съществуват.

Не се страхувайте да обичате и отворете сърцето си към хората. Защото, макар и да смятате, че никога няма да получите обич, защото не сте я получили от собствения си баща, това съвсем не е така.

Не се страхувайте от бъдещи разочарования, защото това, че вашият баща ви е изоставил, не означава, че всички мъже, които срещнете в живота ви ще сторят същото. Светът е пълен с честни, обичащи и нежни хора, които вероятно търсят точно вас!

Не им затръшвайте вратата пред носа. Повярвате ли, че има някой, които заслужава обичта ви, много вероятно той също да ви обикне искрено.

Защото вие с нищо не се различавате от всички останали и също като тях заслужавате истинска и откровена любов, която животът щедро ви е приготвил.

Източник: Първите 7