За онези няколко дни в месеца при жената...

  • Сподели:
За онези няколко дни в месеца при жената...

Изкушение за вампири - да, това си повтарям всеки месец сама на себе си, когато пак ми "дойде". Искам да обърна внимание не на някой нов вампирски суперфилм, книга или сериал, а на тема, която често се избягва, особено от мъжете. А именно: менструалният цикъл и промените, които настъпват в женската психика, физика и т.н.

Вместо да "изплювам" поредната доза сухи факти, които със сигурност сте чували, смятам да се спра на някои полезни неща, които господата е хубаво да знаят за "онези дни":

1. В началото на въпросното събитие, а често и през цялото време, повечето момичета изпитват болки на различни места.

- Най-често фаворит тук е коремът или по-точно долната му част, където се намират яйчниците. Болката може да е с различна сила и интензитет – от силна, постоянна и непоносима до слаба, периодично повтаряща се под формата на спазми, съвсем прилична болка. Какъвто и да е случаят, болката си е болка!

- Главата - нещата са на същия принцип като корема, т.е. може жестоко да те цепи през цялото време или да е тъпа, глуха болка през първите дни.

- Гърдите - да, те се втвърдяват и да, стават болезнени при натиск, допир и мачкане :) Това не значи, че масжа тук не действа. Той помога, и то много!

- Симптоми, подобни на настинка. Понякога и с това се сблъскваме, ако се случи да ни "дойде" през деня. Тресе ни, болят ни ставите, сякаш и температура вдигаме – абе, гадна работа! За щастие, настинковите симптоми не се повтарят всеки месец, а когато станат вечер, е много вероятно да ги проспим. Нещата естествено, отново са доста индивидуални и може да траят едва няколко часа.

- Сензитивност - ерогенните зони си ги има, чувствителността им също, дори умножена по две, че дори и повече. И макар да течем като река, да мрънкаме и да се оплакваме, тялото ни си усеща много добре всичко и има нужда от внимание. То със сигурност ще бъде оценено подобаващо и възнаградено по невероятен и изненадващ начин!

2. Промени в съня

Първата вечер например сънят е неспокоен и нощта най-често преминава във въртене и търсене на удобна поза за сън, без болка.

3. Психични промени

- Свръхчувствителност - вашето "зайче", "мече", "съкровище" може да е истинско "мъжко момиче", но не и сега. През тези дни от месеца то е ранимо, крехко и нежно създание, готово да се разплаче или обратното, във всеки един момент. Така че: бъдете нащрек!

- Промени в настроението - Да, тя е винаги толкова спокойна и уравновесена, нищо не я изкарва извън нерви, вярвам ви! За седмица обаче можете да станете свидетели на доста нервни изблици и истерични прояви, безпричинно наглед цупене и други подробни екстри.

- Не е изключен и обратен, меланхоличен завой – депресиреност, нежелание да се предприеме каквато и да е активност, дори "шопинг тур" (не е сигурно).

4. Самото кръвотечение

Да, знам – гадно е, гнусно е и по-добре да говорим за друго. Но като не говорим за цикъла, това не значи, че той не се случва :) И кръвта определено си тече – кога повече, кога по-малко. Обикновено до третия ден всичко се нормализира и едва-едва се усеща. И не, не ни боли, когато кървим, защото това не е рана, която да се отваря ежемесечно!

Скъпи мъже! При всички случаи, запазете абсолютно спокойствие и не увесвайте нос в никакъв случай! Слънцето отново ще изгрее на улицата ви, нужно е само много търпение, любов и ... време.

В крайна сметка, това са 5-7 дни. След тях принцесата ще се завърне в пълния си блясък, все едно нищо не се е случило. И така, до другия месец, до забременяване или достигане на критическата възраст (като се замисля и при тези 3 природни феномена има подобни симптоми).

Молим само да ни държите ръката и да не се сърдите: все пак имаме право на малко разбиране, нали?

Снимка: wallippo.com