Започнете 2016 г. на чисто

  • Сподели:
Започнете 2016 г. на чисто

Всяка година си даваме едни прекрасни обещания в началото на януари. Започваме с надежди и мечти, замечтани погледи във фойерверките в небето за по-добри времена и по-щастливи дни. А щом искрите шампанско угаснат и главите изтрезнеят, почистваме домовете след празничната бъркотия, изхвърляме елхите, прибираме играчките в килера и в понеделник сутрин отиваме на работа.

Обещанията ли? Те май останаха или при елхата, грижливо подпряна до контейнера, или в килера с играчките, за да ги извадим отново за следващата Коледа. Стига глупости, хора! Я се стегнете! Никоя пара в питка, никой късмет в парче баница няма да донесе късмет и благоденствие, ако сами не се потрудим…

Ето какво може да направите. 

1. Направете основно почистване и изхвърлете ненужните вещи!

Спомените са нещо страхотно, но за да направите място за нови щастливи моменти и прекрасни мигове, трябва да се отървете от миналото. В буквален и преносен смисъл, в метнален и физически смисъл! Няма да ви споходи нова любов, ако мислите ви са обърнати назад в миналото! Няма да си купите нов диван, докато не изхвърлите стария и не започнете да спестявате.

Разчистете място в живота и сърцето си за Новото! Пожелайте и направете, за да постигнете! Щом приключите с почистването, ще се почувствате така, сякаш стоите на върха на планина и вдишвате дълбоко чист въздух.

2. Обърнете внимание на здравето си!

Сега е моментът да използвате онази купа с плодове на масата, останала след празниците за страхотен старт на деня! Открийте свежестта на фреша, дори и да не се откажете от кафето! Опитайте да закусите с чай, пробвайте да се откажате от похапването след 19:00 часа. Експериментирайте с организма си, докато намерите онзи начин на хранене, който го прави здрав и щастлив.

Диетите на звездите са им помогнали толкова много, защото са изготвени специално за тях и са съобразени с техния организъм и начин на живот. Не бъдете овце, намерете този режим, който кара вашето тяло да се чувства добре и го следвайте. Резултатите няма да закъснеят.

3. Започнете курс или обърнете внимание на хобито си!

Лошият time management е най-любимото оправдание за липсата на хоби и време за себе си! Нека ви споделя, че стандартно работният ми ден е между 12 - 14 часа и въпреки това пиша, рисувам и ми остава време и за сериали и четене на книги.

Не е непосилно, стига да се научите как да разпределяте времето си. Един курс по кулинария, декупаж или фотография, ще съживи идеите ви, ще провокира креативността ви, ще ви даде нова визия за света около вас. А това не е малко.

4. Започнете нова работа!

Да бъдем реалисти - може да ви се е паднала парата или печалбата от тотото, но няма да завалят пачки по вас! Обърнете внимание на силните си страни, повишете квалификацията си и ще получите чаканото повишение. Ако няма перспектива за вас в тази компания, потърсете работа в нова!

Обикнах мисълта на един мой приятел, който казва, че всеки получава толкова, за колкото се е потрудил! Разгледайте автобиографията си и помислете какво да подобрите, за да бъдете по-успешни!

5. Време е вече да си купите касичка!

Монетите, останали в джоба е доре да събирате на едно място. Ще се изумите в края на май колко добре се движат нещата. А ако останалите членове на домакинството ви се включат, като нищо следващата Коледа може да я отпразнувате в топло семейно хотелче в планината или дори на южен остров в Средиземно море.

Ще ме прощавате, мила питка и баница, но това е моят живот! Вие бяхте чудесни на масата - вкусни и ароматни, но тази година е моя и от мен зависи как ще протече. Дали ще се върна на работа от 8 до 17 и ще проклинам ежедневието или ще посрещна живота си както трябва, хванала юздите му в ръце.

В крайна сметка той е мой, а не ваш! Един ми е и принадлежи на мен! Затова ще го живея така, както смятам, че си заслужава!

Снимка: imgarcade.com