Защо любовните връзки се разпадат

  • Сподели:
Защо любовните връзки се разпадат

Двойките се разделят, поради различни причини, но най-честата, която самите двойките смятат за препъникамъка в техните отношения е - различни мнения, друг човек или несходство в характерите.

Липса на комуникация

Липсата на общуване, ни кара да се чувстваме изгубени в превода. Говорим с критика и обвинения, които не ни позволяват да намерим правилния начин, чрез който да обсъдим своите тревоги и притеснения. Когато сме напрегнати и натоварени, ние успяваме да прехвърлим този стрес и на човека до нас, което от своя страна превръща разговора в скандал.

Изгубено доверие

Без доверие не можем да съхраним своята любов, а още по-малко връзката. Когато съмненията в нас нахлуват и започнем да се чувстваме като в тясна уличка без изход, комуникацията и честността са единствените средства, които могат да ни помогнат в този момент.

Голяма част от двойките прекратяват дългогодишните си отношения, защото са изгубили своето доверие към партньора, а това се е случило благодарение на неизказани думи, лъжи или просто скрити обстоятелства. Доверието е важна част за съхранението на целостта на връзката. Без него ние просто живеем с човек, който всъщност не познаваме.

Друг човек

Голяма част от любовните връзки, както и бракове, се разрушават, когато в отношенията между двамата партньори се намеси и трети човек. Изневярата е една от най-честите причини, двама човека да прекратят своите дългогодишни отношения. Независимо на какъв етап е връзката ни, допускането на друг човек е рисков фактор, който е способен само за миг да изпари, едни дълго изграждани любовни отношения.

Сблъсък в характерите

Повечето хора са на мнение, че два остри камъка брашно не мелят – същото е и с два трудни характера, които се опитват да се спогодят, но са неспособни да правят компромиси в името на добрата връзка. Когато и двамата партньори притежават силен характер и не успяват да направят крачка назад и им е трудно да замълчат, когато е нажежена обстановката, обикновено се получава силен взрив, който изпепелява всичко наоколо.

Различия спрямо изкарването и харченето на семейния бюджет

Голям процент от двойките не успяват да се разберат за това как и кога да харчат своите пари. В различните семейства има различни варианти, които влюбените са си избрали за разпределение на месечният бюджет, но когато няма точно изграден план, както и единият от двамата или дори двамата, не успяват да си направят правилна преценка за разходите, се поражда напрежение.

За много двойки материалната част на връзката се оказва по-важна от любовната и когато нещо там не върви по техен план, отношенията се разпадат бързо.

Еднообразие и скучен секс

Когато връзката е влязла в етап, в който еднообразието е надделяло и двамата партньори не успяват да поработят върху начините, чрез които да вкарат малко адреналин в сексуалните си преживявания, нещата започват да куцат.

Тогава партньорите достигат до момента, в който предпочитат или да останат на сухо или да потърсят друг човек за своите сексуални нужди. Еднообразният секс или липсата му са чести причини, поради които двойките посягат към изневяра или директно към раздяла.