Защо не си най-големият късметлия на света?

  • Сподели:
Защо не си най-големият късметлия на света?

Доста често казваме за някои хора, че са късметлии. И сякаш всичко им се случва с лекота. Отстрани погледнато. Истината е, че съзнателно или не, повечето от тях извършват редица от действия, с които предизвикват късмета си. И в един момент тези дейстивия се структурират в навици и начин на живот.

Постепенно започваш да качваш своята вибрация. И се оказваш на правилното място с правилните хора. А интуицията ти започва да работи по-точно от швейцарски часовник.

Лъжата

Лъжата отнема много енергия. От една страна, губиш енергия, защото една удивителна стои в главата ти, за да ти напомня какво си казал. От друга, лъжата понякога събужда чувство за вина. А чувството за вина е емоция с по-ниска вибрация дори от стараха и апатията.

И не на последно място - когато лъжем себе си или другите, огледално попадаме на същото отношение. И нормално лъжите, изневерите и неспазените обещания от отстрещната страна вървят ръка за ръка с нас.

Неспазените обещания

Подобно на лъжата, неспазените обещания също отнемат от нашата енергия. Дори и да не си последовател на квантовата психология, замисли се кой мечтае за приятел, колега или партньор, който не обича да спазва обещанията си?

Дълговете

Неспазените обещания – както към себе си, така и към другите са вид морални дългове.

А чисто материалните са невърнатите вещи и пари. По законите на Вселената, когато дължиш нещо имаш 3 шанса да го върнеш. На третия път Вселената прибира дълга ти в троен размер.

Така, ако дължиш 100 лв например, може "случайно" да ти се развали колата и да дадеш 300 лв за ремонт. А сценариите на съдбата са толкова забавни и различни, че аз нямам въображението да опиша всеки един от тях.

Знаците и интуицията

Вселената постоянно ни дава различни знаци. Непознат ни казва нещо "случайно" в автобуса. Мислим си за някой и в същия момент той ни звъни. Коремът или главата ни заболява в присъствието на даден човек. Колата ни се разваля, а после четем, че е станала катастрофа...

Примерите са много. Интуицията на всеки един от нас се развива, когато я слушаме. Работя върху моята от дете и вече мога да кажа на колко километра има бензиностанция в чужда страна, когато нямаме гориво. Както и точно на коя дата някой ще отправи кариерно предложение към мен.

Програмирането

Привличаме точно това, за което си мислим. Ние наистина сме магнит за хората и ситуациите в живота си. И ако някой човек твърди, че мисли положително, но вечно е разорен, нещастен и в неизгодна ситуация, е време да пренареди мислите си. И да смени фокуса. Колкото повече искаме, логично, толкова повече получаваме.

Самосъжалението

Моделът "жертва" – "насилник" ни е до болка познат. Болка е най-точната дума. Но жертвата е най-големият насилник над самия себе си. Често и на хората около себе си. Въпреки това жертвата има перфектното оправдание да отлага, мрънка и не предприема действие.

Примерите, с които мога да продължа, са много, но реши какво избираш да направиш още днес, за да бъдеш късметлия и сценарист на живота си.

Повече от авторката вижте на facebook.com/denitsa.krasimirova21