Защо не трябва да пренебрегваме секса по време на празниците

  • Сподели:
Защо не трябва да пренебрегваме секса по време на празниците

Пазаруване, готвене, партита и семейни сбирки – това е обичайният сценарий в почивните празнични дни и за съжаление почти всеки става "жертва" на всеобщата суетня.

Колко пъти след наздравиците сме си лягали изтощени от приготовления и весели емоции и сме проспивали половината от свободното си време?! Стига сме жертвали интимния си живот само защото сме много заети покрай посрещането на празниците. Именно това са дните, в които е жизненоважно да се отдадем на секс!

"Сексът действа като противоотрова срещу шума, суетата, безумното пазаруване и купищата семейни задължения по време на зимните празници. Разбира се, става и с медитация, но няма да получите оргазъм…", казва американската сексоложка д-р Керъл Куийн.

Имайки предвид съветите на специалистката и нейната колежка, д-р Дана Майърс, вижте списъка с ползи, ако тази Коледа се отдадете на по-закачливи настроения.

Защо сексът по време на празниците е по-важен от всякога?

1. Това е най-сигурният път, по който може да почувствате силата на хормоните на щастието

Ако сте напрегнати, ще се освободите от емоционалния стрес чрез физическо изразяване на любов и удоволствие. "Може и да си мислите, че това е абсурдно, но хормоните на щастието – ендорфин и окситоцин се освобождават по време на секс и именно те подтикват мозъка да създаде усещане за интимност и спокойствие, което може да ви помогне за намаляване на тревожността, тъгата и депресията", казва Майърс.

2. Сексът е чудесен начин да си припомните, че сте възрастни

Добре е да намерите време, в което да останете насаме с любимия човек – от жизненоважно значение е за вашата връзка, тъй като така си напомняте един на друг защо сте заедно и какво ви свързва.

"Семейните празници могат да бъдат изпълнени с любовни ласки – това ще ви напомни, че вече не сте малки и в живота има и други хубави неща, освен подаръците под елхата", казва д-р Куийн.

3. Сексът ви помага да бъдете във форма

Доказано е, че сексът е вид кардио упражнение, при което може да изгорите между 85 и 250 калории, в зависимост от времетраенето на "упражненията". Освен това интимните ласки поне два пъти в седмицата намаляват риска от сърдечно-съдови заболявания, според проучване, публикувано в сп. American Journal of Cardiology.

4. Сексът дава магическото чувство за копнеж

Това е идеален шанс да си върнете магията на Коледа, която сте имали като дете, само че по малко по-различен начин.

"Секси коледно бельо ще свърши чудесна работа – и двете страни ще се изненадат приятно от факта как коледният дух може да върши чудеса и в леглото. Нека това да бъде неговия/нейния подарък от вас тази година!", съветва Майърс.

5. Празничната суетня е перфектното време, в което може да пробвате да сте интимни на по-нестандартни места, което ще ви вдъхнови и занапред

Например: в банята по време на семейното тържество, дори в тъмния коридор, докато в хола цари шумно празнично веселие…

Каквото и да си мислите, знайте, че "непослушното" ви настроение по време на празниците е гаранция за добър тонус през целия сезон.