Защо все още си необвързан/а?

  • Сподели:
Защо все още си необвързан/а?

Вместо това да оставим самотата да ни измъчва, можем да се фокусираме върху частта с намирането на човека до себе си, която да подобри както възможностите, така и мирогледа ни.

Данни от минали години сочат, че броят на необвързаниете хора в Америка надвишава този на женените двойки, пише Familyshare.com. Съществуват множество теории и предположения за резултатите от изведената статистика.

Някои от тях гласят, че шансът да намерим своята сродна душа в днешно време е в пъти по-голям, заради наложилите се сайтове за запознанства, но се оказва, че закостенялото ни мислене е вече в историята, а самите ние сме станали по-придирчиви и взискателни с времето.

Изследователският екип от "Евромонитор" дори предрича, че до 2020 г. броят на необвързаните ще се увеличи с 48 милиона нови членове, което е с около 20% повече от настоящото количество.

Въпреки всичко, много от нас все още се надяват да срещнат своята половинка, за да запълнят празнината в живота си. Ходенето по срещи може да се окаже наистина изтощаващо и мъчително, заради всички онези случаи, в които преживяваме множество сърцераздирателни раздели.

Правилното проектиране на насъбраната мъка, което може да включва дори провеждане на терапия, може да ни докара до момент, в който да се запитаме: Защо съм все още необвързан/а?

Често пъти опитът показва, че ние сме тези, които трябва да се променят, а не другите. Личностната метаморфоза ни е нужна не за да избягаме от същността си, а да разберем какво правим и защо го правим.

1. Моли се за себе си

Общуването с Бог може ще ти помогне да осъзнаеш ролята в собствения си живот и ще те научи да откриваш доброто в този несправедлив свят. Трябва да разбереш, че Божиите цели са по-възвишени от нашите и че Той има план за всекиго от нас.

Бог иска да общуваме с Него. Поставяйки Го на преден план в животите си, задавайки въпроси и търсейки отговори в Светото писание, ние може би ще разберем защо все още не сме открили човека до себе си.

Всевишният иска ние да се бракосъчетаем, да създадем семейства и да следваме Неговия пример. Затова се опитвай да му подражаваш, независимо какво ще ти струва това.

2. Срещай се с различни хора

Ходенето по срещи увеличава шансовете ни да срещнем подходящия човек.

Ти трябва да използваш всяка възможност да бъдеш в контакт с хората. Знай, че някои от тях може и да те отблъснат. Но това е нещо нормално. Важното е да се поучиш от опита и да продължиш нататък в търсенето на сродна душа. Ако следваш този модел на поведение, все по-рядко ще се връщаш към усещането да бъдеш отхвърлен.

3. Направи списък с качества, които те привличат

Направи и друг списък – с качества, които те отблъскват. След това избери 3 задължителни характеристики от първия лист, които потенциалната ти половинка трябва да притежава, и 3 неща от втория списък, които смяташ за неприемливи в нечие поведение. Останалите просто ще отпаднат.

Никой не е идеален, така че е важно да обърнеш внимание на истинските ценности и положителни качества на човека, който е специален за теб.

Накрая състави и трети списък, отнасящ се за теб. Какво трябва да направиш, за да си достойна половинка на другата част от теб? Само ти можеш да отговориш на този въпрос, но помощта на семейството и приятелите ти също няма да навреди да извлечеш най-добрите и най-лошите качества, които притежаваш.

Разбери какво трябва да промениш в поведението си и помоли някого (роднина или приятел) да следи развитието ти. През този период е важно да продължаваш със срещите, защото само така ще можеш да си направиш обективна равносметка накрая.

4. Бъди добър и позитивен човек

Добротата се цени високо, особено в Царството на връзките. Разбира се, това съвсем не означава, че от съжаление трябва да излизаш с всеки поинтересувал се от теб. Учтиво отказвайки, по този начин ти отстояваш себе си и заставаш зад собствените си интереси.

Да бъдеш позитивен човек може да бъде трудно, особено ако отдавна не си бил във връзка с някого, но е важно да се фокусираш върху хубавите неща в твоя живот. Дръж приятелите и семейството си близо, спортувай, чети книги, увеличи броя на хобитата и развивай таланта си.

Рано или късно, повечето от нас срещат правилния човек. Дотогава, ако наистина се стараеш да даваш най-доброто от себе си, можеш да откриеш щастието в самия Живот.

Снимка: thepoc.net