Защо желанията ни не се сбъдват?

  • Сподели:
Защо желанията ни не се сбъдват?

Едно от нещата, което ни кара да се чувстваме неудовлетворени от живота, е разбирането, че желанията не се сбъдват. Понякога още от деца започваме да вярваме, че само в редки случаи получаваме това, което искаме. Така израстваме с разочарование, което по-късно прераства в отчаяние и страх от живота. А така ли е наистина?

Какво е вашето желание? Оформете го точно и ясно. Много често сме сигурни, че знаем какво искаме, но всъщност сме доста далеч от истината. Имаме един проблем – не сме конкретни. А какво показва той – че не ние, а някой друг желае това, което сме си наумили!

Желанията понякога изискват доза предварителна работа. На пръв поглед изглежда лесно да си поискаш от живота нещо по-конкретно, но като се опиташ, е много трудно. Не, не казвайте, че искате да сте богати, а си изяснете какво разбирате под "богатство". Не казвайте, че искате пари, а преценете точната сума. Когато се целите към успех, какво по-точно визирате? Оформете по-ясно каква е връзката, за която си мечтаете?

За да си пожелаеш нещо, първо трябва много добре да знаеш какви си твоите приоритети – кое заслужава времето и енергията ти и кое не? Понякога е необходимо да разчистиш и изпразниш съзнанието си, за да можеш да видиш всичко по-ясно. А най-важното след това е да си изясниш какво искаш, без да използваш празни думи, клишета и общоприети насоки, лишени от смисъл за теб самия. Ключово е да вникнеш в дълбочина и да изясниш всяка подробност.

Борим се и живеем за цели, които дори няма да разпознаем, когато постигнем, защото за нас те са кухи. Всички тези висини, които се опитваме да покорим, високите стъпала – следваме ги като роботи, без да се замисляме. Хвърляме се на голямото, обещано ни за в бъдеще, но празно отвътре, и се изгубваме в него, пропускайки рождената си сила да получаваме това, което искаме тук и сега.

Уточнете се, за да знаете и вие, и заобикалящият ви свят какво изисквате и очаквате. Разбира се, по-лесно е сляпо да се оплакваме колко нечестен е животът, а той най-вероятно стои и чака поне веднъж да бъдем честни със самите себе си...

Е, вие правилно ли си боравите с желанията? Уверявам ви, че всички те се сбъдват, стига само да бъдат искрени и да идват от поривите на вашето сърце, понякога точно най-спонтанните!