Женската гледна точка: 33 причини за една неосъществена връзка

  • Сподели:
Женската гледна точка: 33 причини за една неосъществена връзка

Той ти се е обадил и те е поканил на среща. Прекарали сте прекрасна вечер в кафенето. Разговаряли сте приятно, не сте спестявали комплиментите.

Той недвусмислено ти е намеквал за продължаване на отношенията. Ти си очаквала да ти се обади. Той обаче не е позвънил. Нито на следващия ден, нито след седмица, никога повече...

Сигурно всяка жена е преживявала поне една нереализирана връзка. И сигурно всяка се е замисляла поне веднъж, защо се е случило така. Може би поради една от следните 33 причини.

1. Просто почивка...

Има такава категория мъже, за които да се срещнат с жена е приятен начин да прекарат свободното си време.Те не разчитат на сериозни отношения, и изобщо не разчитат на нищо, освен на ненатоварващ разговор и лек флирт.

Ако заедно с това се стигне и до леглото - добре, но ако не - не се обиждат. Такива хора прекрасно знаят къде са тръгнали и какво могат да получат в перспектива, а те канят на среща, просто за да си починат в твоето общество.

Да се обиждате на такъв човек не си струва - той ти е дал всичко, което е имал намерение да ти даде. А това, че не ти е казал, че продължение няма да има, ами представи си колко глупаво би изглеждало това, ако ти го беше казал.

2. Различни скорости

Може би твоята баба ти е казвала, че първата среща трябва да завърши с целуване на ръка, втората - с леко докосване до бузата, на третата можеш да го запознаеш с майка си, а сексът е възможен едва след сватбата...

Да, но той мисли по друг начин. И ако мъжът след вечерята те пита делово: " При мен или при теб?", а ти изскачаш от колата почти в движение, няма нищо чудно, че всичко ще свърши до тук. Тук не става дума за морал или обвинения в безнравственост, а за това, че вашите скорости не съвпадат.

Ако това е така, не е необходимо да надскачаш себе си и още първата среща да свърши в леглото. Ако обаче принципно за теб е без значение бързо или бавно, стига човекът да е добър, просто контролирай ситуацията.

Ако обаче той е нерешителен, ако в очите му се чете съмнение, не прави първата крачка сама или изиграй нещата така, че той да помисли, че инициативата е негова.

3. Той се е изплашил...

Просто се е изплашил... Мъжете се страхуват от много неща. От силни чувства, отговорност, ангажименти и липсата им, от твоята красота, от евентуалните си конкуренти за теб, от мисълта, че не ти съответства, от своята сексуална несъстоятелност, просто от теб, като супер-жената в живота му!

"Това е прекалено силно за мен" - с тези думи много мъже изтриват от паметта на мобилния си телефон жените, които много са им харесали. Ако тази формулировка ти харесва, можеш да я използваш като обяснение за всички свои неосъществени връзки.

4. Ти си се държала нетактично...

Той те е попитал къде искате да отидете, а ти си посочила прекалено скъп ресторант. Ти си попитала с каква кола е дошъл, а той е дошъл с такси. Поинтересувала си се защо се е развел с жена си, а на него му е болно да си спомня за това. Изказала си се нелицеприятно за ваши общи познати. Разсмяла си се, когато си видяла, че той не може да се справи с клечките в суши-бара.

Всяко момиче може да се държи нетактично. Да засегнеш с дума непознат човек е сто пъти по-лесно, отколкото свой познат. Затова бъдете нащрек, контролирай се и по-добре премълчи, а не му бъркай в душата и не натрапвай своето мнение. За първа среща са по-подходящи само неутралните теми.

5. Твърде много си му разказвала за себе си

И в крайна сметка се наразказа... Я кажи защо му трябваше да знае, че в детството си си боледевала от ..., че страшно много се страхуваш от зъболекар, че баба ти се е женила четири пъти, че твоят шеф е пълно нищожество, че мислиш по въпросите, свързани със СПИН-а и че твоята първа любов те е зарязала още на абитуриентската вечер?

Ти спомняш ли си изобщо какво той ти е казал? Освен че след пет минути затварят кафенето и е време да си тръгвате?

6. Ти си мълчала като партизанка

Ето той седи срещу теб - чаровен, секси, шегува се интелигентно, гледа те нежно, обещава много... а ти се объркваш, смущаваш се и не знаеш какво да кажеш. Случва се... Ако това ти се е случило веднъж, не се обвинявай.

Ако обаче това е твоето обичайно поведение на първа среща - имаш нужда да поработиш върху своята увереност в себе си и в края на краищата, повярвай, че ако мъжът иска да прекара вечерта именно с теб, значи вече имаш "сто точки" аванс!

7. Попаднала си на "любител на тестове"

Тоест на човек, който отива на среща, само за да провери своята поредна позната дали тя му подхожда точно. По принцип всички ние подлагаме на тест своите нови познати, но мъжете от този тип ще ти задават въпроси от рода на: "какъв цвят тапети в спалнята предпочиташ - червени, зелени или сини?" и "при пожар какво най-напред ще изнесеш от дома си?"

Не търси правилните отговори. Такива няма. Той се нуждае от тестовете, за да се убеди за пореден път, че нито една жена не е достойна за такова съкровище като него.

8. Ти си разчитала прекалено много на продължение

Мъжът по природа е ловец, а не дивеч. Затова като види разположението на силите, предпочита да се отдалечи преди да бъде оплетен, вързан и опитомен. Истината е, че не само пресметливите лъвици могат да издадат своите намерения още на първата среща.

Ако този човек ти харесва много и най-вече ако вече имаш известен опит от други неуспешни срещи, много е възможно страхът от неуспех просто да е изписан върху лицето ти. Постарай се да се контролираш и се отнасяй философски към първата среща. Ако не можеш, потърси си психотерапевт.

9. Ти си навлязла в личното му пространство

За повечето мъже този въпрос е един от приоритетните в отношенията им с жената. Една нищо и никаква фраза: "Ти прекарваш толкова много време по мачове?!!" - вече може да запали червената светлина пред една иначе перспективна връзка.

Границите могат да бъдат нарушени и невербално. Например, ако седнеш прекалено близко, ако му шепнеш нещо на ухото, така че той да усеща топлото ти дихание, ако без да питаш, посегнеш към скъпата му запалка или започнеш да ровиш дисковете в колата му.

Дреболия, която може да остане и незабелязана, и дори да е приятна при по-близко познанство, в началото обаче може да го напрегне и подплаши. Затова преди да направиш нещо, задай си въпроса - бих ли искала той сега да постъпи по този начин с моите вещи...?

10. Не ти е било интересно с него и той е усетил това

Не всеки човек е способен да се разкрие на първа среща. И се случва симпатичен и умен мъж да процежда през зъби скучни, нищо не значещи фрази, да се вълнува, да се шегува не на място или да се задълбочава, разказвайки с часове за своя бизнес.

А ти седиш и откровено се прозяваш. Той и без това се чувства неловко, че не знае как да ти се покаже, а ти дори не се стремиш да скриеш това. Мислиш ли че имаш шанс той да поиска това да се повтори?

11. Ти си го изплашила със своята професия

Кои професии мъжете на възраст от 30 до 40 години смятат за неприемливи за своите приятелки? Според допитванията това са - зъболекар, спортен треньор, ръководител на голяма фирма, полицай и забележете - психолог.

Всички тези професии, така или иначе, рискуват да поразклатят крехкото ЕГО на силната половина от човечеството. Затова, ако ти си една от "нежеланите", постарай се да не се издадеш още на първата среща.

12. Майка му не те е харесала

Той те е завел при нея още на първата среща? Няма нужда от коментари. Приеми, че ти по принцип си нямала шансове.

13. Ти не му подхождаш на статуса

Има младежи, за които да "свалят" едно момиче с висок статус си е направо спорт. И ако той се е запознал с теб на богаташки купон, назначил ти е среща, а на нея се е опитвал да си изясни каква кола кара баща ти и кой е той, може би си попаднала точно на такъв играч. Повече обяснения май не са нужни.

14. Твоят статус го е стреснал

Случва се и обратното. Твоят телефон, кола, часовник, кредитна карта недвусмислено са заявили на твоя спътник с кой си има работа. А това съвсем не го радва.

Изплашен от такова несъответствие, той изчезва, въпреки че може изобщо да не е от най-плашливите. Жалко, бил е симпатичен. Оттук си направи извода - не се надувай, където не трябва.

15. Ти не си се надувала, но вашето неравенство все едно се вижда

Тук нещата са по-сложни. Понякога ние наистина не забелязваме как във всяка наша дума, движение прозира "заявка" за определен начин на живот.

И най-обидното може да е, че скъпото ти палто е вече на три години, екзотичната ти почивка е заплатила фирмата по повод десет години безупречна служба, а си спец по отношение на скъпите вина, защото в младостта си си работила като барман, но един мъж, без да е беден, и без да е стеснителен, вижда във всичко това поза и завишени изисквания.

Така че, внимателно оставяй палтото си в ръцете му, а не го хвърляй сякаш имаш в гардероба още пет-шест такива, за барманството си подхвърли лекичко, между другото, а за екзотичната почивка му разкажи следващия път.

16. Мястото на вашата първа среща се е оказало неподходящо

Имало е няколко дни празници, в ресторантите навсякъде е било пълно с туристи, в кафенето, където сте влезли, ти си разсипала чашката с кафе върху себе си.

През по-голямата част от времето сте си викали в ухото, или сте обикаляли заведенията в търсене на свободно място. Нелепо и смешно. Той изобщо не е успял да те разгледа както трябва. В този случай можеш да се опиташ да му позвъниш и да му предложиш да повторите експеримента в други условия.

17. ...или времето на срещата е било неудачно избрано

Ти си имала проблеми с колата, а той в същия ден е пристигнал от далечна командировка. Дълго време е прекарал свит на тясната седалка в самолета или в автобуса.

И двамата сте били зли и уморени. И за какъв дявол ви е потрябвала тази среща? Не си струва да се срещаш с мъжа на твоите мечти, ако имаш подозрения, че денят му е бил лош. Разбира се, той очаква ти да изгладиш неприятните му впечатления.

А ако не можеш? И тогава в съзнанието му ти и негативните преживявания ще се слеят в едно. Запази си ролята на утешителка за по-късно, а първата среща трябва да се роди под щастлива звезда.

18. Ти си говорила прекалено умно

Е, да, няма жена, която с готовност да скрива своя ум, особено ако мъжът започне да философства за неща, които са й пределно ясни. Изборът е твой. Можеш да го плениш с ума си, а можеш и да го отблъснеш.

19. Ти си си признала, че в момента се развеждаш и че имаш деца...

А той е сметнал, че за него това е прекалено сложна ситуация.
Спорно е дали си струва още на първата среща да го затрупваш с информация за децата си. Май си стурва. Детето е много важна част от твоя живот, за да се мълчи за нея.

Ако това е "твоят" човек, това изобщо няма да го отблъсне, а ако е случаен, за какво ти е? Ако ти имаш деца, каквото и да обясняваш, ти избираш не само партньор за себе си, но и възможен баща. Затова няма нужда от стеснителност. Вярно е обаче, че съвсем не е необходимо да го запознаваш с децата си още на първата среща. Ти и не мислиш да го правиш, нали?

20. Вашите възгледи за живота не са си съвпаднали

Той ти е казал, че е турист, а ти си му признала, че цялото ти ходене през почивката ти е пътят от хотела до плажа. Той не обича да говори за царя и политиците, а ти му изнасяш цял доклад за това.

Той обича старите български филми, а ти не можеш без американските екшъни. Така че нищо не е съвпаднало. Може би си е струвало да не му натрапваш своето мнение, а да го помолиш да те въведе в своя свят.

21. Ти си му намекнала, че си имала доста мъже в живота си

Мъжете не обичат конкуренцията. Ако още не си запомнила този принцип, прочети отново предното изречение, докато не го запомниш.

Затова не бива още на първата среща да го затрупваш с информация за десетките си гаджета, да му предлагаш услугите на своя масажист, автомонтьор и финансов консултант, ако всички те са мъже.

Може да си се ръководела от най-добри подбуди, но той ще си представя тебе в ръцете на мускулестия масажист, и... И това вече не му се е харесало! И е решил да не продължава.

22. Ти си правила планове за бъдещето

"Така ли, ти не си бил никога в този клуб, не си гледал този филм, не си бил на концерта на...? Хайде да отидем другата събота!" Фраза, която нищо не значи, проява на вежливост и само това. За теб обаче. А той може да е съзрял в нея твоето желание да планираш вашето съвместно време през целия ви живот напред. Така че и това също не бива да се прави на първата среща.

23. Ти си убила неговото чувство за хумор

Нито една минута без шега. Твоят хаплив език може да е главното ти достойнство. Никой не е пощаден - и бавният сервитьор, и силно гримираната мацка на съседната маса, и бездомното куче до вратата.

Той се е смял до припадък. Ти би могла да спечелиш всеки един конкурс за хумористи, но в конкурса за него губиш. Просто той се е изплашил, че следващият обект на присмех ще бъде той.

24. Била си прекалено любопитна

А къде работиш? Като какъв? Кои са твоите приятели? Връзката ти ме кефи, от кого е? Какво обичаш да закусваш? Къде прекара Нова година? Буря от въпроси!

Той се е почувствал като герой в ток шоу и малко се е уморил да бъде в центъра на твоето внимание. Може да не ти позвъни повече. Мъжете не са приказливи и най-вече не обичат да обясняват подробностите.

25. На срещата си отишла с приятелката си

Това, че ти е страшно, неловко, че не знаеш как да се държиш, не те оправдава. Да водиш приятелки, дори на нищо не означаващи срещи, е лош тон и неблагодарно занятие.

Още по-лошо е, ако приятелката ти реши да ти "помогне" и започне да те хвали. По-лошо е само ако отидеш на срещата със скъсан чорапогащник. Макар че и това той може да ти прости, но приятелката - никога.

26. Поднесла си невярна информация за себе си

Стараейки се да му се харесаш, ти, кроткото, възпитано момиче си му наприказвала за някакви десет скока с парашут или бънджи, за експедиция не знам къде си. После си го излъгала, че винаги си била от "Левски" и че обичаш да караш нощем с висока скорост.

А той точно знае, че първо, не си никаква парашутистка, и второ, той те е харесал точно защото си кротко, скромно момиче. И не понася мачове.

27. Била си прекалено сексуална

Гледала си с топъл поглед, еротично си поглаждала високото столче на чашата. Поръчала си си десерт с вишни и си имитирала Ким Бейсинджър в "Девет седмици и половина".

А отгоре на всичко си пожелала да издемонстрираш един танц-стриптийз в дискотеката. Браво на теб! А сега стой и чакай докато на някой негов приятел не му дотрябва експрес-услуга... Тогава може и да си спомни за теб.

28. Ти си се критикувала прекалено много

Има хора, които всяка минутка критикуват себе си. "Представи си само, днес три пъти излизах и се връщах и пак си забравих мобилния. Дръж ме, в целия град само една локва да има, задължително ще цопна в нея... Така си и знаех, щом си поръчам нещо от менюто, то задължително свършва..."

Струва ти се, че е забавно и че винаги така развеселяваш приятелите си. В очите на мъжа, с който току-що си се запознала обаче, изглеждаш безпомощно и глупаво. Известно е, че самоиронията и критиката са една от формите на психологическа защита.

Обикновено те поставят хората в безизходно и неловко положение, понеже не могат да се смеят, а да те съжаляват не е много уместно. Затова чувствителните души предпочитат просто да изчезнат.

29. Вашите темпераменти не съвпадат

Иска ти се да танцуваш, а той - да си говори тихичко с тебе. Ти десет пъти си поговорила с приятели по мобилния, а той още в началото на срещата е изключил джиесема си.

Ти се радваш на сладкото като дете, а той бърчейки чело, е пресмятал калориите. Или обратното. По дяволите, вие изобщо не си подхождате. Тогава може би е добре, че той не ти е позвънил?

30. Ти не влизаш в неговата представа

Всеки мъж носи в себе си образът на любимата жена, към който той премерва всяка потенциална приятелка. Това може да е жена-майка или сладко девойче, делова лейди или жестока мацка.

Внимание! Ако той е поканил на среща точно теб, значи все пак някакво съвпадение с неговата представа има. Ти сигурна ли си, че правилно си го отгатнала? Спомни си, че вие сте се запознали по време на преговори, където ти си строга и недостъпна, с бяла блуза и костюм, с очила, с леден глас си говорила на неговия шеф, че е недопустимо просрочване на плащанията.

Защо тогава на срещата облече романтична дантелена пола с миниатюрно потниче, сложи си лещи и почти през цялото време глупаво се смееше?

31. Ти не си свободна

Поканвайки те на среща, той не е знаел дали ти си омъжена или имаш постоянен приятел. Няма да обсъждаме сега по какви причини си отишла на срещата. Той обаче би предпочел да е единственият за теб.

Това, че мъжът няма нищо против да завърже връзка без ангажименти е разпространено заблуждение. Ако мъжът се е отказал от теб по тази причина, той е достоен за уважение. Най-малкото можеш да дадеш телефона му на твоята неомъжена приятелка.

32. Той не е свободен

Той е разчитал на лек флирт, но виждайки твоите сериозни очи, искрящи от щастие и надежда, е предпочел да не те разстройва. Или си е помислил, че с такава влюбена и готова на всичко като тебе, няма да се отърве от проблеми.

Това е много често срещана причина, поради която женените мъже не отиват по-далеч от първа среща. Те се страхуват от тебе, от твоите чувства, от твоята евентуална невъздържаност. Да си любовница е сложна роля и не всички са подходящи за нея. Кажи благодаря, че е станало така.

33. Просто не се е получило

Той е загубил визитката ти или са му откраднали мобилния... На следващия ден са го пратили в командировка и той е останал там непредвидено за половин година... Ти си излязла да обядваш с колега, който шегувайки се, те е хванал през кръста, а в същото време Той, същият този мъж е бил в колата, която сте заобиколили.

Той ти е позвънил, но твоята по-малка сестра ти е скроила номер, докопвайки се до твоя мобилен, и на шега е казала, че утре се жениш...

Ако такива истории не се случваха на всяка крачка, нямаше да има написани милион смешни и тъжни разкази и изиграни стотици комедии на тази тема. И нямаше да има случайни срещи някъде там на едно летище между Мадрид и Токио. "Ти?! Къде изчезна?! Толкова години... Аз те търсих, казаха ми..."

Когато Той не позвъни повече, дълбоко в душата си ние се надяваме именно на такъв финал. И най-често се случва именно така. Защото нали щом мъжът те е поканил на среща, значи все пак си запалила огънчето в сърцето му!

Автор: Е. Шубина / Източник: margaritta.dir.bg / Снимка: mortylefkoe.com