Животът трябва да бъде докосван, а не удушаван

  • Сподели:
Животът трябва да бъде докосван, а не удушаван

Трябва да се научиш как да не се вкопчваш, преди да се научиш как да придобиваш. Животът трябва да бъде докосван, а не удушаван.

Трябва да се отпуснеш, понякога да оставяш нещата да се случват, а друг път да се движиш заедно с тях. Също като с лодките. Поддържаш мотора включен, за да я насочваш по течението.

И когато чуеш шума на водопада все по-близо, разтребваш в лодката, слагаш си най-хубавата шапка и вратовръзка и си пушиш пурата чак до мига, когато пропадаш.

И това е истинска победа. Не се опитвай да спориш с бездната.

Из "Сбогом лято" от Рей Бредбъри.

Животът трябва да бъде докосван, а не удушаван

За себе си Рей Бредбъри казва "Баща ми е Жул Верн. Хърбърт Уелс е мъдрият ми чичо. Едгър Алан По е братовчедът ми с крила на прилеп, когото държим в таванската стаичка. Флаш Гордън и Бък Роджърс са ми братя и приятели. Това е моето потекло. Като се прибави естествено и фактът, че Мери Улстънкрафт, авторката на "Франкенщайн", ми е майка." Снимки: 7-themes.com и ewallpapers-hub.com

Животът трябва да бъде докосван, а не удушаван

Рей Бредбъри (1920-2012) е сред най-известните писатели на XX век. Световна слава му носят произведенията "451 градуса по Фаренхайт", "Марсиански хроники", "Вино от глухарчета". Писал е за театъра и за киното, негов е сценарият за превърналата се в класика екранизация по "Моби Дик" на режисьора Джон Хюстън. Номиниран е за наградата "Оскар". Снимки: openculture.com