Зодиакалните знаци и тяхната същност

  • Сподели:
Зодиакалните знаци и тяхната същност

Овен – (21.03 – 20.04)

Родените по този знак са властни, първосигнални и уважавани, но не винаги обичани от останалите хора, поради своя независим дух и факта, че никога не се осланят на своите чувства, а мислят по-скоро за себе си.

От всички слънчеви знаци, този на Овена е най-мъжествения и мъжете родени под този знак са истински силни и властни личности, с тежък характер и остър език. В секса те са истински господари, които обичат да контролират положението.

Жената зодия Овен притежава също безброй мъжки качества, които я правят изключително силна и темпераментна. Тази жена е ходещ ураган – буйна, експанзивна и предпочита винаги тя да бъде водача на глутницата.

Овните се стремят да господстват и да влагат всичките си сили и възможности във всяка битка, която ще им осигури надмощие.

Телец – (21.04 – 21.05)

Този земен знак е спокоен, уравновесен, дори на моменти малко муден, но винаги знаещ точно какво иска и сигурно премерващ своите крачки. Вкусът към красивото не може да се отрече при Телците. Tе притежават и друга способност, която им позволява да се радват на малките неща от ежедневието.

Особено много се радват на хубавата храна и доброто питие. Те знаят как да разграничават своето време и да се насладят на моментите за почивка и на тези за работа. Мъжките представителите на тази зодия са добри родители, защото умеят да съчетават щедростта със строгия тон. Когато Телецът се ядоса, за секунди се превръща в яростен бик, който е способен на всичко след, като му е паднало пердето. Той моментално изгубва ясната си преценка за ситуацията и започва да боде наред.

Жената Телец е спокойна и уравновесена жена, която никога не налага своите възгледи и желания пред останалите хора, по-скоро е съсредоточена в своя устрем за самоусъвършенстване. Нейното излъчване кара останалите хора, да се чувстват добре в компанията ѝ. Тази жена е добра съпруга и идеална майка.

Близнаци – (22.05 – 21.06)

Това са хората, които бързо променят своите решения и възгледи. Този знак съчетава в себе си двойнствена личност, егоцентризъм и силна интелигентност. Характерът на Близнаците е непостоянен - днес могат да мислят едно, а утре коренно различно. Толкова бързо сменят своята позиция, че има моменти, в които и те самите не могат да хванат края на своите мисли. Тяхна интелигентност им позволява да навлизат в спорове и да ги печелят, защото така добре успяват да завъртят нещата, че за секунди да убедят човека срещу тях в правотата си.

Бърз ум, пиперлив речник и разбира се, много ентусиазъм, завладяват същността на тази зодия. Истинска грешка е човек да се опита да ги провокира или обиди, защото Близнакът може и да се забави, но никога няма да забрави да върне причиненото му неудобство. Чаровни и пленителни, те знаят, как да си служат с най-силното оръжие в света, а именно, думите казани на място. Близнакът е активен, бърз, смел и оптимистично настроен към живота.

Рак – (22.06 – 22.07)

Представителите на този слънчев знак са мили, сантиментални и обичливи личности. И те, като Рака, се пазят с твърда и сурова черупка, но под нея крият мил, емоционален и добър човек, който държи на истинските чувства и е особено раним.

Ракът има склонността бързо да променя своето настроение, което на моменти плаши хората около него, тъй като няма видима и ясна причина за тази рязка промяна. Раците са добри партньори, обичащи топлината на уютния дом и грижата към семейството. В това отношение те просто се раздават, защото за тях едно от най-важните неща в този живот, е именно щастието на най-скъпите им хора.

Лъв – (23.07 – 23.08)

Лъвът е силен човек със властен характер и доминиращ елемент в личността. Лъвовете са изключително чаровни и магнетични, обичат да доминират над останалите и да се чува техния глас. Царят на зодиите притежава способността да води останалите, той е смел и притежава лидерски заложби, които му позволяват да организира останалите хора.

Лъвът определено обича охолния живот и лукса, той никога не би се задоволил с нещо посредствено и елементарно - винаги иска повече от живота и именно към това са насочени неговите стремежи – да подобри своето бъдеще, като работи неуморно в тази посока. Лъвът е чувствителен, щедър и любящ партньор.

Дева – (24.08 – 23.09)

Здрав разум, плюс силна интелигентност са нещата, които притежава тази зодия. Тази земна зодия обича реда и чистотата. На моменти може да се каже, че е прекалено вманиачена в детайла. Поради своята страст към реда и чистота, мъжете Деви в очите на останалите, изглеждат повече от странно – просто, защото тяхната спретнатост несъответства на представата на останалите хора за истинска мъжественост.

Чаровни, остроумни и дисциплинирани, те обичат да довършват нещата докрай, като изпипват всеки детайл до най-малката подробност. Когато са във връзка те държат на своя партньор, подкрепят го и го обичат истински.

Везни – (24. 09 – 23.10)

Спокойни, уравновесени и стабилни, те държат на добрите обноски. Везните са търпеливи и изключително дипломатични хора, които се стремят да потушат всеки спор, скандал и конфликт. Мъжът Везни е интелигентен, културен и добре възпитан, а жените от тази зодия са чаровни и нежни.

Това е най-женственият знак, събиращ в себе си топлина, хармония и любов. Тази зодия е щастлива, когато и хората около нея се чувстват добре Везните се стремят към семеен уют и разбирателство с всички останали хора. Везните са справедливи личности, които премерват правилно ситуацията и винаги намират решението на всеки проблем.

Скорпион – (24.10 – 22.11)

Честни, емоционални и силни. Скорпионите са хора, които обичат живота и най-вече насладите, които може да им предостави той. За Скорпиона няма точно изградени граници и неговите желания стоят над всички правила и норми, просто защото трябва да са закон за всички останали.

Скорпионът притежава нечовешка воля, която го прави една от най-силните зодии – той винаги се бори докрай, дори и да е покрит с рани, той никога не свежда глава пред своя противник, а още повече се амбицира, да спечели битката.

Този воден знак е изключително горд, а неговото чувство за достойнство не му позволява да придобие реален поглед над случващото се около него. На моменти Скорпионът може да бъде нападателен и груб, но само ако е усетил от насрещната страна силна провокация. Скорпионите са харизматични, сексуални и амбициозни хора.

Стрелец – (23.11 – 21.12)

Стрелецът е безгрижен, мил и свободолюбив. Човек, който подхожда с голяма доза щедрост във всяка ситуация, която го поставя живота. Той е готов да изхарчи всичките си пари, само и само да натрупа приятни спомени или просто да се отдаде на момента. Стрелецът е винаги над нещата, той не се занимава с конфликти и кавги.

Тази зодия е лесно влюбчива, но зорко пази своята свобода, точно поради тази причина много внимава с какъв човек ще се обвърже. Стрелецът обича да пътува и да преоткрива нови светове. Неговият приключенски дух не му позволява за дълго да се задържи на едно място.

Козирог – ( 22.12 – 20.01)

Козирогът е спокоен, интровертен и винаги се стреми да бъде в сянка, той не обича да застава под прожекторите и да бъде център на внимание. Неговата упоритост и стремеж към успех му позволяват да се съсредоточи над важните неща от живота, които могат да го изстрелят към върха. Козирогът е изключително работлив, всичко прави с много желание и винаги се стреми да изпипва детайлите.

Има моменти, в които толкова много се вглъбява в своята работа, че време за почивка не му остава. Тази зодия никога не мери своите приказки и винаги се стреми да изрази своето мнение по един наистина безпардонен начин, който всъщност кара останалите хора да придобият едно искрено възхищение за смелостта и твърдостта, с която той се изразява.

В любовта Козирозите са верни, откровени и проницателни, знаят как и кога да вкарат в действие своя чар и остроумна загадъчност.

Водолей – (21.01 – 19.02)

Свободолюбив дух, ценящ консервативното и традиционното. До такава степен Водолеят държи на своята свобода, че предпочита да е сам и свободен, отколкото с някого във връзка и без правото на избор. Водолеят няма проблем с чуждото мнение, нещо повече, той е способен да изслуша с интерес всички останали, без да взема нападателна или обвинителна позиция.

Понякога може да стане нетактичен и опърничав, но никога няма да бъде тесногръд. Мъжете Водолеи държат особено много на своя външен вид, а жените ненавиждат да бъдат зависими от някого, както материално, така и сексуално.

Риби – (20.02 – 20.03)

Този воден знак е дружелюбен, мил и обичливи. Рибите се раздават изцяло, затова и хората около тях ги харесват и обичат, защото те не умеят да гонят материалното предпочитат духовното. Рибите не са егоисти, защото умеят да раздават с пълни шепи.

Мъжът Риби разполага с привидно женски черти, дори и да се опитва да го прикрие, той си остава нежен, мекушав и влюбчив, силно привлечен от артистичното. Жената Риби е съвършената партньорка – мила, грижовна, отдадена на своето семейство. Покорна и стараеща се да задоволява всичките желания на своя любим.