Мебели и декор за всекидневната: вдъхновение и съвети

  • Сподели:
Мебели и декор за всекидневната: вдъхновение и съвети

Ако кухнята е сърцето на дома, то всекидневната е душата му.

Това е мястото, където прекарваме вечерите и сме с близките си. Тук може да видите нашите съвети за всички нужни мебели и декор за всекидневната ви.

Идеи за мебели
По отношение на холното обзавеждане има няколко мебели, които са абсолютно задължителни; това са диван, масичка за кафе и големи, удобни столове. Разбираме нуждата ви от място, където да поседнете, четете, гледате телевизия или просто да отпочинете.

Как ще наредите всичко в стаята, зависи от това как желаете да изглежда тя накрая. От всекидневна в стил бохо до хол от къща в британската провинция, ви предлагаме вдъхновение, което да ви помогне да мечтаете. 

Нека започнем с дивана
Диванът е основата на всекидневната и всички искаме той да бъде удобен. Помислете дали искате да бъде без разделения или уютен триместен диван. И не забравяйте да се консултирате с дизайнера си. 

Подредете масичката си за кафе
Масичките за кафе обикновено са най-забележимото нещо във всекидневната, затова бъдете сигурни, че избирате правилната за вашата стая. Докато кръгли и квадратни масички са перфектни за по-малки пространства, правоъгълните опции пък са идеални за по-големи. След като вече притежавате вашата масичка, не забравяйте да я декорирате с правилните аксесоари.

Помислете за място за съхранение.
Често не обръщаме достатъчно внимание на нуждата от място за съхранение и съответно е трудно да бъде предвидено. Все пак то никога не е достатъчно голямо.

Отвореното място за съхранение се различава от това с вратичките, защото стените, с които се работи са по-малко и съответно можем да наредим повече принадлежности. Ако нямате достатъчно място, се спрете на мебели с двойно предназначение. 

Идеи за декор за всекидневната
Подреждането на всекидневната е подвеждаща част, защото декорът може да разкраси или претрупа една стая. Аксесоарите и декорът са нещата, чрез които превръщаме къщата си в дом и трябва да бъдат избирани внимателно. 

Килимът също има значение
Красивият килим може да допринесе за уюта и цветовете на всекидневната, без дори да сте повдигнали четката за боядисване. Решете дали искате да изберете ярък килим или изтънчен такъв, но с характер.

Стил, стил, стил
Мека мебелировка, растения, завеси, пердета и различни други украшения са последните щрихи за всекидневната, затова не ги омаловажавайте и ги включете в дизайна. 

Не забравяйте изкуството
Изкуството е перфектната идея, чрез която се разкрива характера ви, докато добавяте цвят на стаята. Рискувайте с големи картини или създайте стена от галерия с различни творби, която също ще добави визуален интерес.

Тенденциите за всекидневната
За 2022 година са модерни мебели с ясно изразени ръбове, опушено стъкло, земни цветове и аксесоари, вдъхновени от зодиите. Това го потвърждават дизайнерите от седмицата на модата в Милано. 
 

Разгледайте и Декорация на дома, според вашия зодиакален знак