Новата A-класа – класа за всеки ден

  • Сподели:
Новата A-класа – класа за всеки ден

С перфектно балансирани пропорции, внимание към всеки детайл, най-новото поколение на MBUX на борда и моделна гама, строго съобразена с желанията на клиента, новата A-класа на Mercedes-Benz носи нещо специално в компактния сегмент и предоставя на клиентите класа за всеки ден. Обновената A-класа се предлага както и до сега – във вариант хечбек и седан.

Спортна и агресивна отвън
Модернизираната A-класа предава мощност и динамика. Доминиращ е косо спускащият се преден капак, а автомобилът е получил „нос на акула“, преработена радиаторна решетка с Mercedes-Benz мотив и плоски фарове, които опционално могат да бъдат и в LED вариант.

Спортният характер е подчертан от идеално изравнените със силуета на автомобила колела с четири допълнителни дизайна за джантите с размери до 19 инча. Новият заден дифузьор и стандартните задни LED светлини осигуряват завладяващ и емоционално привлекателен външен вид на автомобила както през деня, така и през нощта. 

Високотехнологичен интериор
Експлозивността намира отражение и в интериора на обновената A-класа. Абсолютен акцент е стандартния свободностоящ дисплей с два екрана - 7-инчов за шофьора и централен, 10,25-инчов. Като опция може да се поръчат два, 10,25-инчови дисплея.

Трите кръгли вентилационни отвора, които приличат на турбини са характерни за Mercedes-Benz и правят препратка към авиацията. Воланът също е ревизиран, като в новото поколение той идва стандартно в кожа напа. Обновената моделна серия може да покрие всички индивидуални предпочитания. Дори и в базовия вариант на А-класа Mercedes Benz предлага висококачествени, комфортни седалки, чиято нова, триизмерна, релефна тапицерия ARTICO още повече подчертава спортното усещане за автомобила.

По-дигитална, по-умна, по-сигурна
А-класа вече е с последното поколение на интуитивната MBUX система. Информационната система също е ревизирана и впечатлява с новия си дизайн и изпълнение. Модернизираната A-класа получава актуализация и по отношение на асистентите за безопасност. С надграждането на пакета за подпомагане на водача, например, управлението на асистента за поддържане на лентата е много по-удобно.

Пакет Паркиране в комбинация с камера 360° вече поддържа надлъжно паркиране и предлага 360-градусова визуализация.

Електрифицирано и мощно задвижване
Новата A-класа получава обновени и модерни двигатели. Автоматичната скоростна кутия вече е серия при всички моторизации. Гамата от бензинови двигатели е изцяло електрифицирана и включва 4-цилиндрови агрегати в комбинация със 7- или 8-степенна автоматична трансмисия. Като меки хибриди, те са оборудвани с допълнителна 48-волтова електрическа система, която осигурява на автомобила още 10 кВт на старта.

При plug-in хибридите А-класата прави още по-голяма стъпка напред. Високоволтовата батерия е подобрена и благодарение на увеличеното енергийно съдържание автомобилът има по-голям електрическия пробег. Мощността на електродвигателя е увеличена с 5 кВт и вече достига 80 кВт. 

За клиентите има три варианта за зареждане - с променлив ток при 3,7 кВт (серийно), с променлив ток при 11 кВт – като опция, или с прав ток при до 22 кВт, също опция. При последния вариант, зареждане на батерията от 10% до 80% ще отнеме около 25 минути.

A-класа от Mercedes-AMG

Мощност и стил в компактен формат - топ моделът Mercedes-AMG A 45 S 4MATIC+  и особено Mercedes AMG A 35 4MATIC  получават още от характерното ДНК на AMG. 

Екстериорът на моделите e преработен и освежен - ревизираните предни фарове, специфичната за AMG радиаторна решетка и новата кръгла емблема на AMG вместо звездата на Mercedes с лавров венец на предния капак се открояват веднага. В допълнение, новата предна престилка и мощните уширения, познати от A 45, осигуряват на A 35 ново лице в стила на AMG.

Екстериорът се допълва от новия дизайн на джантите, задния спойлер, ревизираните задни фарове и отличителните кръгли изпускателни тръби (двойни при Mercedes-AMG A 45 S 4MATIC+).
Специфичните гени от Афалтербах могат да бъдат открити веднага и в интериора. Серийно новата Mercedes-AMG A-класа се предлага с волан AMG Performance с допълнителни AMG бутони.

С тях водачът може да управлява AMG специфични функции като тристепенната ESP или AMG Dynamics без да сваля ръката си от волана. А добре познатите седалки AMG Performance, се предлагат и в нов модерен цвят.

А-класата на Mercedes-AMG е получила и обновен двигател. Mercedes-AMG A 35 вече е оборудван и с 48-волтова електрическа система и стартер-генератор, като постига мощност от 225 кВт или 306 к.с. с максимален въртящ момент от 400 Нм. Като мек хибрид, стартер-генераторът осигурява допълнителни 10 кВт.