„Нулевият слой“ на MBUX вече е наличен за С-класа и S-класа с актуализация по въздуха

  • Сподели:
„Нулевият слой“ на MBUX вече е наличен за С-класа и S-класа с актуализация по въздуха

Безплатна софтуерна актуализация за персонализирано клиентско изживяване
Изкуствен интелект подбира най-важните приложения в зависимост от контекста и ситуацията и ги извежда на начален екран

С помощта на интелигентен софтуер дисплеят и работата на мултимедийната система MBUX се адаптира напълно към потребителя. Собствениците на Mercedes-Benz C-класа (серия 206, начало на производство юни 2021) и S-класа (серия 223, включително Maybach, производство от юни до ноември 2021 г.) вече могат да инсталират по въздуха (over-the-air) изключително удобната функция на мултимедийната система на Mercedes-Benz, наречена „нулев слой“. 

Този опростен потребителски интерфейс се управлява изключително интуитивно, без да се налага да се преминава през различните подменютата, защото най-важните приложения винаги са на начален екран. Системата опознава водача и запомня типичните за него настройки или маршрути. В подходящия момент MBUX предлага персонализирани информационни, развлекателни и други функции, напълно съобразени със съответната ситуация при шофирането. Например, ако водачът се обажда на семейството си всяка вечер на път за дома, автомобилът ще предложи телефонно обаждане в съответния момент на началния екран на MBUX.

Навигацията е една от най-важните функционалности за потребителите и заради това остава винаги в центъра на екрана след актуализацията с „нулевия слой“.

Повече от 20 допълнителни функции се предлагат автоматично с помощта на изкуствен интелект: от програми за комфорт от пакета Energizing като релаксиращ масаж при пътувания на дълги разстояния до предложения за телефонни обаждания. 

„Нулевият слой“ направи своя дебют през 2021 г. в изцяло електрическите модели EQS и EQE. С негова помощ потребителят не трябва да търси най-често използваните от него функции през подменюта или да подава гласови команди. Най-важните приложения винаги се предлагат контекстуално на началния екран.