Ролексът Daytona на Ерик Клептън може да бъде спечелен на търг до 1,6 милиона долара

  • Сподели:
Ролексът Daytona на Ерик Клептън може да бъде спечелен на търг до 1,6 милиона долара

Редкият модел Reference 6239 разполага с циферблат "Pulsations" за измерване на вашия пулс.

Всички знаем, че Ерик Клептън има добър вкус към китарите, но очевидно той също е познавач и на луксозните часовници, както и страстен колекционер от години на отлични модели от модерна класика до редки винтидж и прототипни модели.
Въпросният ръчен часовник преди бе част от колекцията на музиканта, а сега ще допълни звездната селекция на предстоящия търг за часовници в Женева на 7 и 8 май.

Обявяван като един от най-важните Rolex Daytona, предлагани някога на търг, това е единственият известен жълто-златен модел 6239 с циферблат "Pulsations". Това означава, че има скала, която може да измерва пулса чрез стартиране на хронографа и спиране след преброяване на 15 удара на сърцето в случая на циферблата.

Английският китарист и хитмейкър за първи път се сдобива с часовника в Италия през 90-те, преди да бъде продаден на търг през 2003 г. От аукционната къща казват, че е бил добре запазен през годините. В резултат на това се очаква Crazy Doc да реализира над 1,6 милиона долара.
Представена в партньорство с Bacs & Russo, продажбата на живо, която ще се проведе в Hôtel La Réserve в Женева, ще включва изобилие от други забележителни бижута от големи марки и независими производители на часовници.

Друг открояващ се модел е Patek Philippe Reference 1518. Това винаги се е смятало за часовник от най-високо поколение, но през последните години има увеличение на пазара на модела. Нещо повече, този конкретен розово-златен модел е оборудван с търсения розов циферблат. Доставя се с любезното съдействие от частна колекция и е представен в идеално състояние. Phillips прогнозира, че ще донесе между 1,3 и 2,6 милиона долара.

Разбира се, нито един добър търг не е завършен без Rolex Daytona "Paul Newman", а този, който се предлага през май, е истинска находка.
Референтен номер 6241, известен още като "John Player Special", се предлага в изключително и оригинално състояние. Смятан за един от най-ексклузивните варианти, който съществува, се очаква да струва между 750 000 и 1,5 милиона долара.

"Това са часовници, които ще привлекат начинаещия ентусиаст и ще предизвикат опитния колекционер. Общото обаче е тяхната рядкост, състояние на запазеност и уместност", казаха в изявление Александър Готби, ръководител на продажбите за часовниците за Континентална Европа и Близкия изток, и Тифани То, ръководител на продажбите в Женева.