Силвър Стар представя 10 автомобила на Truck Expo 2023

  • Сподели:
Силвър Стар представя 10 автомобила на Truck Expo 2023

Три са премиерите на щанда на вносителя

Десет модела лекотоварни и товарни автомобили представя екипът на Силвър Стар на Truck Expo 2023. Изложението се провежда от 8-ми до 10-ти юни в Международен панаир Пловдив.

Посетителите могат отблизо да се запознаят с флагмана на Mercedes-Benz Actros L, Arocs с надстройка бетон миксер, компактния Fuso, еталона при вановете Sprinter, както и удобните градски партньори T-класа, Citan и Vito. Изненада за посетителите са последното поколение на най-високата класа в автобусните превози Setra, многофункционалният Unimog и безкомпромисният офроудър INEOS Grenadier.

Акцент на щанда ще бъде новата Setra, която прави своята премиера в България. Автобусната марка винаги се е отличавала с високия си клас комфорт, сигурност и технологични иновации. Едни от най-важните достижения в новото поколение Setra са внедрените системи за асистиране на водача. Те са базирани на нова електрическа и електронна структура и се въвеждат за първи път в европейски автобус, като правят моделите значително по-икономични, екологични и сигурни.

Новият Active Drive Assist 2, които е комбинация от няколко асистиращи системи, активно подпомага водача в спазването на дистанция и оставането в текущата лента на шофиране. А системата Active Brake Assist 5 реагира както при движещи се, така и при неподвижни пешеходци и подпомага аварийното спиране на автобуса.

Многофункционалният Unimog е конструиран на универсална платформа за автомобили с повишена проходимост, предназначени за работа с всякакъв вид добавена техника и оборудване. Изложбеният модел е с прикачена предна косачка и самосвална надстройка с тристранно разтоварване. Unimog се отличава с разнообразните сфери на приложение в пътното поддържане (лятно и зимно), комуналните и транспортните дейности в градски условия при ограничени и трудно достъпни пространства, подходящ е за всякакви терени и климатични условия.

Широката публика ще се запознае отблизо и с безкомпромисния офроудър INEOS Grenadier, чийто оторизиран дилър за България е Силвър Стар. Дизеловата версия, която посетителите ще видят, е с мощност 249 к.с. и максимален въртящ момент от 550 Нм. Със солидна предна и задна ос, постоянно задвижване на четирите колела, двускоростна раздатъчна кутия, отлична дълбочина на газене от 800 мм и висок просвет от 264 мм автомобилът може да покори всеки тип терен.