Стилни модни тенденции в оформлението на банята

  • Сподели:
Стилни модни тенденции в оформлението на банята

Баните в дома ни са мястото, в което ние се зареждаме сутрин с енергия, а в края на деня разпускаме цялото напрежение с една ароматна вана, която отмива цялата негативна енергия от нас. Това помещение е силно зареждащо и енергийно, но единствено тогава, когато сме успели да го проектираме и обзаведем по най-добрия начин. Банята е също толкова важно помещение, като всяко едно друго в къщата ни, тъй като в нея поставяме началото на новия ден, след което отново го завършваме в нея. За да бъде в синхрон с останалата част на дома ни, единственото, което трябва да направим, е да вложим малко време и любов в обзавеждането ѝ. 

Внасяне на уют и топлина в помещението
Понякога неправилният избор на подходящи материали, като например прекалено студени и тъмни повърхности, правят това помещение да изглежда мрачно и без никаква позитива атмосфера. Въпреки това, ако още в самото начало изберем подходящо осветление плюс зареждащи енергийни цветове, няма да се сблъскаме с този проблем. Просто е нужно да събудите въображението си и да внесете малко уют и топлина в това пространство. Не се страхувайте да експериментирате, особено що се отнася до осветление, тъй като то е най-важният елемент, в която и да е било стая. Затова изпробвайте различни височини и задължително поставете регулиращи се ключове, с които по всяко време можете да коригирате осветлението и да си създадете нужното уединение.

Обзавеждане на баня
Плочки или плоскости от състарено дърво са изключително добър и модерен избор, особено що се отнася до обзавеждането на баня. За още повече стил и красота можем да изберем кръгла мивка с плот под нея, както и да заложим на месинговите аксесоари за баня, стъклени паравани или пък масажиращи душ кабини. Мраморните повърхности също заемат връх в класацията по най-стилно обзаведена баня, ако заложите на тях, няма къде да сбъркате. Едни от най-често използваните цветове за под и стени са бялото, сивото и черното, разбира се, примесени с уникални златисти или пък сребристи тънки шарки. 

Допълнителни щрихи
За да внесете повече комфорт, уют и топлина можете да декорирате това помещение с красива старинна рамка, в която сте поставили огледало или пък да поставите меки пухкави и удобни постелки за баня. За да омекотите акустиката интериорните дизайнери препоръчват в банята да добавите плат, който да стопира ехото и да омекотява звука, който отскача в стените. Този плат би могъл да бъде разположен, като параван или пък директно окачен на стената, като арт платно, например. 

Цветни решения
С избрания от нас цвят ние всъщност демонстрираме своята индивидуалност, а различните цветови комбинации успяват да създадат и различни настроения. Розовото, например, е подхранващ и нежен цвят, чрез който банята ви би могла да изглежда свежа през деня и много уютна и топла през нощта. За да можете да изградите по-силно жизнено пространство, просто помислете за цветови комбинации, които имат по-висока степен на контраст и леко се сблъскват, като например розово с горчица или пък кафяв шоколад и ябълково зелено.  

Гледайте най-новия ни подкаст ''Красивата част от живота''.