Четири лапи: „Красивото за нас е ужасяващо за тях“

  • Сподели:
Четири лапи: „Красивото за нас е ужасяващо за тях“

Само за една седмица актуалната кампания на „Четири лапи“, с която организацията призовава всеки от нас да замени пиротехническите средства с по-смислен и безопасен начин на посрещане на празника, се разви стремително със стотици медийни публикации и хиляди #SoundOFF споделяния в социалните мрежи, а посланието ѝ - „Красивото за нас е ужасяващо за тях“, достигна до повече от половин милион човека онлайн. „Активната гражданска позиция в подкрепа на призива ни за отговорно честване на празниците е окуражаващ сигнал за едно бъдещо адекватно и цивилизовано общество,“ споделя Деница Славова, ръководител на отдел „Комуникации“  в „Четири лапи“.

Дни преди критичния за животните празничен период „Красивото за нас е ужасяващо за тях“ вече има и емоционално видео, заснето от Push Pull Production и режисирано от Ангел Апостолски. За телевизионния клип на ЧЕТИРИ ЛАПИ кадифения си глас безвъзмездно и без условности дава певицата Белослава, лично ангажирана с каузата да се предотврати ненужния стрес и страх, който животните преживяват по време на безотговорното празнуване на хората.

Алтернативната рок група АЛИ пък подаряват песента си Bliss + Blasphemy на кампанията не само заради чиста човешка емпатия, но и заради категоричната вяра на момчетата от бандата, че за степента на морал в едно общество се съди най-вече по начина, по който то се отнася към най-слабите. „Едновременно чест и гражданска мисия е да сме част от инициатива, с която се дава глас на безгласните“, допълват от групата.

Всеки, който се разпознава в каузата на „Четири лапи“, може да я подкрепи като се включи в разговора, започнат с помощта на популярни личности с отношение към животните в Instagram като използва хаштага #SoundOff и специално създадения гиф със същото име в социалните мрежи.