Харисън Форд говори пред Световния природозащитен конгрес

  • Сподели:
Харисън Форд говори пред Световния природозащитен конгрес

Актьорът и екологичният активист Харисън Форд безстрастно моли да защитаваме биоразнообразието по време на реч в началото на Световния природозащитен конгрес в Марсилия, Южна Франция, този петък, трети септември.
Представен от френския президент Еманюел Макрон, Форд каза на публиката, че „е трудно да се посветиш на такава спешна кауза и да не можеш да получиш необходимата сила, за да направиш промените, които са абсолютно необходими".

Конференцията, която се провежда на всеки четири години, се фокусира върху спешните действия, необходими за опазване на дивата природа. Няколко скорошни проучвания съобщават, че много от екосистемите на планетата са подложени на силен стрес поради глобалното затопляне, прекомерната употреба и други заплахи.

Форд, най-известен със своите филми в сагата ''Междузвездни войни'' и ролята си на археолога Индиана Джоунс, е опитен екологичен активист от много години насам.
Той призова всички да избягват самодоволството и политическата поляризация и „да се захващат за работа".

"Трудно е да се види възходът на национализма пред мащабната заплаха, която изисква глобално сътрудничество, глобални действия. 
Трудно е да прочетеш заглавията на медиите за наводненията, пожарите, глада, чумата и да кажеш на децата, че всичко е наред. Очевидно тази ситуация не е наред.", заяви категорично Форд.

Също така добави, че сега е моментът да се действа. 

Срещата, забавена от пандемията от 2020 г., се състоя преди решаващите срещи на върха на ООН по климата, хранителните системи и биологичното разнообразие, които биха могли да оформят предвидимото бъдеще на планетата. 

Форд е заместник-председател на "Conservation Internation"– американска организация с нестопанска цел за опазване на околната среда със седалище в Арлингтън, Вирджиния. Целта на организацията е опазване на природата.