Домашни хитрини, които ще ви бъдат от полза

  • Сподели:
Домашни хитрини, които ще ви бъдат от полза

Всяка домакиня е прилагала различни техники, чрез които да се пребори с мазните метна да придаде съвършен вкус на своите ястия или пък да се отърве от различни видове насекоми. Тези хитрини ще ви помогнат както в кулинарията, така и в ежедневните домакински задължения.

Вкусно Цвекло – За да променим вкуса на цвеклото, можем да използваме малко лимонов сок и нарязани ябълки. Така цвеклото ще придобие аромат и ще се зареди с още повече полезни витамини.

Загорял тиган – Тази техника бихте могли да я използвате, както при загорели домакински съдове, така и за почистване на печката отвътре. За да си направите домашен препарат, трябва да смесите 300 мл оцет, 2 с л сода, 1 с л сол и 300 мл вода. Смесвате продуктите в загорелият съд и го кипвате на котлона. А за почистването на печките директно поставяте от сместа върху замърсената повърхност изчаквате около 20 минути и отстранявате с мокра кърпа.

Вкусна паста – При приготвянето на сос за спагети, можете да използвате 1 ч ч от водата в която се е варила пастата. Така ще придадете по-голяма плътност и аромат на спагетите и соса ще стане с по-добра консистенция. 

Блестящи прибори – Ако искате да блеснете приборите за хранене, можете да си приготвите домашен препарат, като смесите 4 с л сода, сока от 1 лимон и 200 мл газирана вода. Чрез този препарат ще можете да възвърнете бляскавия вид на ножовете и приборите за хранене.

Крехко пилешко месо – За да можете да приготвите вкусно ястие с крехко пилешко е нужно предварително да накиснете месото в сока от един лимон, поне за един час. След което пилешкото ще придобие по-ароматен вкус и ще стане значително по-крехко и вкусно.

Пухкава домашна баница – За да се представите съвършено пред своите гости с красива и пухкава домашна баница, можете да добавите в сместа няколко лъжици лимонада или пък 3 ч л сода с 4 с л кисело мляко.

Босилек морска сол и оцет – Можете да си приготвите домашен препарат, който да отблъсква комари и паяци. В малко бурканче можете да забъркате 4 с л оцет, няколко стръка пресен босилек, 3 с л морска сол и да ги оставите на масата или в помещението, където искате да нямат достъп тези насекоми.

Кипяща тенджера – За да не ви изкипи водата, супата или пък млякото от тенджерата, можете да намажете повърхността на горния обръч на съда с малко олио или зехтин. 

Петна от червено вино – Не се нервирайте, ако сте успели да изцапате бялата си риза или друга дреха с червено вино, защото има сигурен метод, чрез който ще можете да ги отстраните. Нужно обаче е веднага след като сте се изцапали да поставите върху петното 1 с л морска сол и газирана вода. 

Петна върху дрехите – Повечето петна могат да бъдат третирани с 2 с л сода, 100 мл спирт и 50 мл газирана вода. Чрез този препарат ще можете да отстраните петна от храна, трева и различни видове други замърсявания.