Мобилен еко хотел

  • Сподели:
Мобилен еко хотел

След плаващия луксозен остров отново ви представяме нещо подвижно. Този път става въпрос за мобилен еко хотел, който предлага различно преживяване сред природата. Той е по дизайн на In-Tenta и е предназначен за хора, които обичат да пътуват, но им е омръзнало от обичайните хотели. Позволява им да се позиционират където си пожелаят, стига пространството да го позволява. Ще попитате как пък се случва това?

Структурата се състои от сглобяеми дървени и стоманени елементи. Издигната е от земята върху стоманени крака, които й позволяват да се адаптира към неравни терени. Целта е след като бъде преместена, своеобразната къщичка да не оставя негативна следа върху околоната среда.

Използването на леки материали позволява модулите да бъдат транспортирани и инсталирани на разнообразни терени - в гората, на плажа, в планината, на голяма скала... Въпреки че е с размер около 25 кв. м, мобилният хотел разполага с всекидневна и спалня, които притежават всичко необходимо за истински релакс. На покрива пък са позиционирани тънки фотоволтаични слънчеви панели, а в банята се изпозва система за събиране на дъждовна вода.

Снимки: http://www.in-tenta.com

Мобилен еко хотел
Мобилният еко хотел предлага различно преживяване сред природата
Мобилен еко хотел
Структурата се състои от сглобяеми дървени и стоманени елементи
Мобилен еко хотел
Мини хотелът може да бъде позициониран на различни места, стига пространството да го позволява
Мобилен еко хотел
След като бъде преместена, своеобразната къщичка не оставя негативна следа върху околоната среда
Мобилен еко хотел
Въпреки че е с размер около 25 кв. м, мобилният хотел разполага с всекидневна и спалня
Мобилен еко хотел
Мобилен еко хотел
Мобилен еко хотел