Антъни Хопкинс: "Спрете да водите трудни разговори с хора, които не искат да се променят''

  • Сподели:
Антъни Хопкинс: "Спрете да водите трудни разговори с хора, които не искат да се променят''

"Пуснете хората, които не са готови да ви обичат. Това е най-трудното нещо, което ще трябва да направите в живота си и също така ще бъде най-важното нещо.

Спрете да водите трудни разговори с хора, които не искат да се променят. Спрете да се показвате на хора, които нямат интерес от вашето присъствие. Знам, че инстинктът ви е да направите всичко възможно, за да придобиете признателност от тези около вас, но това е инерция, която краде вашето време, енергия, психическо и физическо здраве.

Когато започнете да се борите за живот с радост, интерес и ангажираност, не всеки ще е готов да ви последва до това място. Това не означава, че трябва да се промените, а че трябва да се освободите от онези, които не са готови да се присъединят към вас.
Ако сте обидени, забравени или игнорирани от хората, на които отдавате времето си, не си правете лоша услуга, като продължавате да предлагате енергията си и живота си. Истината е, че не си за всеки и не всеки е за теб.

Това, което прави толкова специална една връзка, е когато срещнете хора, с които имате приятелство или се обичате взаимно. Ще разберете колко е ценно, защото сте преживели нещо изключително.
Колкото повече време прекарвате, опитвайки се да накарате себе си да обичате някого, който не е способен да ви отговори със същото, толкова повече време губите да се лишавате от възможността за такава връзка с някой друг.

На тази планета има милиарди хора и много от тях ще се срещнат с вас, ще бъдат на вашето ниво на интерес и ангажираност.
Колкото повече оставате във връзка с хора, които ви използват като възглавница, опция за фон или терапевт за емоционалното си изцеление, толкова по-дълго стоите далеч от общността, която искате.

Прогледнете за истината: Може би, ако спрете да се появявате, няма да ви потърсят. Може би, ако спрете да опитвате, връзката ще приключи. Може би, ако спрете да изпращате съобщения, телефонът ви ще остане тъмен със седмици.
Това не означава, че сте съсипали връзката, а единственото, което я е задържало, е била енергията, която сте дали, за да я запазите.

Това не е любов, това е привързаност. Това е да искаш да дадеш шанс на тези, които не го заслужават! Има хора, които не трябва да са в живота ви, открийте кои са те.

Най-ценното нещо, което имате в живота си, е вашето време и енергия, тъй като и двете са ограничени. От тях ще се определи съществуването ви.
Когато осъзнаете това, започвате да разбирате защо сте толкова нетърпеливи, когато прекарвате време с хора в дейности, места или ситуации, които не ви подхождат и не трябва да са около вас, те крадат енергия.

Ще започнете да осъзнавате, че най-важното нещо, което можете да направите за себе си и всички около вас, е да защитавате енергията си по-яростно от всичко друго.

Направете живота си безопасно убежище, където се допускат само ''съвместими'' хора.

Вие не сте отговорни за спасяването на никого. Не сте отговорни за убеждаването им да се подобрят. Не е ваша работа да съществувате за хората и да им давате живота си!

Защото ако се чувствате зле, ако се чувствате принудени, вие ще бъдете коренът на всичките си проблеми за настояването си, страхувайки се, че няма да върнат услугите, които сте дали. Единственото ви задължение е да осъзнаете, че сте господар на съдбата си и да приемете любовта, която смятате, че заслужавате.

Решете, че заслужавате истинско приятелство, истински ангажимент и пълна любов със здрави и успешни хора. Тогава почакайте и вижте как ще започнете да променяте всичко с позитивна и добра енергия. Не губете време с хора, които не струват, промяната ще ви даде любов, уважение, щастие и защитата, които заслужавате."

Антъни Хопкинс