Боно признава, че изпитва неудобство от ранната музика на U2

  • Сподели:
Боно признава, че изпитва неудобство от ранната музика на U2

Пол Дейвид Хюсън с прякор Боно разкри, че има само шепа от песните на U2, които той може да слуша, без да се чувства неудобно.
Групата, включваща съученици от Дъблин, е продала повече от 150 милиона албума за 40-годишната си кариера.

Боно разказа, че гласът му звучал доста напрегнато на моменти в по-ранните записи на U2.

"Пътувах в колата, когато една от нашите песни се появи по радиото, и както казваме в Дъблин, станах аленочервен от срам. Срамувам се, че и в някои парчета текстовете не са твърде оригинални или пък с някакъв уникален материал", каза той пред Скот Файнбърг от The Hollywood Reporter по време на едночасово интервю.

В скорошно интервю, популяризиращо филма Sing 2, за който той написа няколко песни, Боно откровено разказа за своята историческа група и нейното минало.

Говорейки в подкаста на Awards Chatter заедно с колегата от групата The Edge, Боно казва, че е смутен от звученето на гласа си в по-старите песни на групата и че не е възприемал името U2. Той добави, че едва „наскоро" се е научил да пее.
Боно сподели, че песните, от репертоара на бандата, които може да слуша с удоволствие са Мис Сараево с Лучиано Павароти и е особено горд с песента ''Vertigo" от 2004 г.


"Наистина не ми харесва името, но навремето страдах и от дислексия. Не осъзнавах, че Бийтълс също са странен каламбур."


Боно добави: "В нашата глава името звучеше като шпионски самолет, подводница, беше футуристично. Но аз не харесвах това име и все още не го харесвам. Пол Макгинес, нашият първи мениджър, ни увери, че името U2 е страхотно и ще изглежда добре върху тениска - буква и цифра заедно."

Първоначално групата U2 е трябвало да се нарича The Hype, но Боно се е отказал от този план, тъй като името звучало неоригинално.

U2 имат десет албума номер едно във Великобритания и седем сингъла на върха в класациите, откакто се появиха за пръв път на сцената в началото на 1980-те.
Петият им албум Joshua Tree - включващ химни като With Or Without You и Where The Streets Have No Name - наскоро бе обявен за най -добрия албум на това конкретно десетилетие от слушателите на Radio 2.