Брад Пит пуска на пазара нов джин заедно с известен френски винопроизводител

  • Сподели:
Брад Пит пуска на пазара нов джин заедно с известен френски винопроизводител

В сътрудничество с бившия майстор дестилатор на Tanqueray Том Никол холивудската звезда Брад Пит пуска на пазара джина The Gardener, който ще дебютира на филмовия фестивал в Кан през 2023 г. от 16 до 27 май.

Пит е съосновател на нов джин Gardener French Riviera Gin с някои важни партньори - Матийо Перин от винарската фамилия Famille Perrin и бившия майстор дестилатор на Stanqueray Том Никол, който има повече от четири десетилетия опит в производството на спиртни напитки. Това е поредното му партньорство със семейството - миналата есен Пит пусна линия за грижа за кожата с Перин, която оползотворява гроздовата пулпа, останала при производството на вино.

Джинът The Gardener е лондонски сух джин (което означава, че след дестилацията не се добавят аромати), дестилиран във Франция от пшенична основа в медни котли с органична растителна смес, включваща хвойна, кориандър, женско биле и ангелика, както и цитрусови нотки на розов грейпфрут, лимон и портокал Cap d'Antibes.

"Светлината на Френската ривиера е жизнена сила", казва Перин в едно разговорно и странно мистично изявление. "Тук, на това благословено от боговете място, земята е обгрижвана от градинаря. The Gardener работи в хармония със смяната на сезона, с размяната на топлина и студ, с удоволствията на добрия живот. С мъдростта на опита, с дарбата на интуицията, с каприза на експеримента. The Gardener изгражда рецепта, която съчетава мистерията на природата с удоволствието от познанието. The Gardener се грижи за земята като през цялото време пази начин на живот, който не съществува никъде другаде по света."

Никол е изкушен от възможността да създаде джина, за който "винаги е мечтал", за да се включи в тайното двугодишно сътрудничество с Пит и Перин. Резултатът е джин, произведен в малки количества, напълно органичен, свеж и ароматен.

Според Матийо Перин, чието семейство си партнира от десетилетие с Пит, The Gardener "е израз на земята, която обработваме и пазим за идните поколения. Той е стремеж към съвършенство, измислен от приятели, които споделят отдаденост на изкуството и занаята.''

В Кан гостите ще могат да намерят коктейл "Тайната градина", приготвен от джин, лимонов сок, портокалов сок, ягодов сироп и яйчен белтък, създаден в сътрудничество между Никол и барманите в хотел Carlton.

Пит има дълга история чрез винарната си Château Miraval и многобройните си участия на филмовия фестивал в Кан. В този дух джинът ще бъде официално представен на тазгодишното издание на фестивала в Кан, което ще се проведе по-късно този месец, и ще бъде представен при повторното откриване на хотел Carlton там под формата на коктейл, наречен ''Secret Garden''. Джинът ще се предлага в Обединеното кралство от юни, а в САЩ - от септември.

За първи път Пит се впуска в търговията с напитки заедно с Анджелина Джоли, когато през 2011 г. купуват Château Miraval за 67 млн. долара. Двойката се запознава със семейство Перин, производители на Château Miraval и дългогодишни собственици на Château de Beaucastel в Châteauneuf-du-Pape.