Джон Бон Джоуви на 60: "Остаряването не ме плаши"

  • Сподели:
Джон Бон Джоуви на 60: "Остаряването не ме плаши"

Джон Франсис Бон Джоуви е роден на 2 март 1962 г. в Ню Джърси. Родителите му се запознават в морската пехота. Баща му бил бръснар, а майка му имала цветарски магазин.

Преди да стане носител на Грами, Бон Джоуви свири в клубове в Джърси през 80-те и в групи като Atlantic City Expressway, The Rest и John Bongiovi and the Wild Ones.
След това идва пробивът на изпълнителя, Бон Джоуви записват песен, в която той е съавтор - "Runaway", в студиото на Power Station в Ню Йорк. 
Групата Bon Jovi е създадена през 1983 г. и нейните хитове включително "Livin' On a Prayer",  "Wanted Dead or Alive", "It's my life", "Bed of Roses" и много други любими песни.
Оттогава Bon Jovi са продали повече от 130 милиона албума и са една от малкото рок групи, които все още могат да пълнят арени и стадиони по целия свят с фенове.
Групата е въведена в Залата на славата на рокендрола през 2018 г.
Бон Джоуви продължава да прави музика.

Рок звездата, навършил 60 години този месец, освен на музиката, е отдаден и на филантропската си дейност. Той използва славата си, за да помага на нуждаещите се.
Неговата Фондация Jon Bon Jovi Soul Foundation работи за справяне с глада, бедността и бездомните по улиците.
Той също така е основател на JBJ Soul Kitchen, обществена кухня с нестопанска цел в Ню Джърси, където посетителите плащат парично дарение или полагат някакъв труд, който да покрие храната им.
Бон Джоуви помага на семейства, изпаднали в икономическо и финансово отчаяние, намирайки им жилище и работа, за да се прекъсне цикъла на бедността.