Джони Деп спечели делото срещу Амбър Хърд: "Истината никога не умира"

  • Сподели:
Джони Деп спечели делото срещу Амбър Хърд: "Истината никога не умира"

Журито във Феърфакс, Вирджиния, се произнесе в полза на Джони Деп по делото му за клевета срещу Амбър Хърд.

Заседателите посочиха, че Амбър Хърд е клеветила бившия си съпруг с фалшиви обвинения за връзката им.

Деп получи 15 милиона долара за наказателни и компенсационни щети.

Съдията намали наказателните обезщетения максимум с 350 000 долара, така че Джони вече ще получи общо 8,35 милиона долара, след като заплати на Хърд 2 милиона долара.
На Амбър Хърд бяха присъдени 2 милиона долара компенсаторни и нула наказателни щети.
Деп не присъстваше в залата, тъй като беше в Обединеното кралство на турне с китариста Джеф Бек, според предварително насрочени ангажименти.

Междувременно Хърд влезе в съда облечена в черна рокля и изглеждаше видимо притеснена.
Сега пред нея е възможността да обжалва присъдата на съдебните заседатели.
Но ако не се появят нови доказателства или свидетелства след този шестседмичен процес в съдебната зала, вероятността за промяна е минимална. Не е ясно дали правният екип на Хърд планира да обжалва решението.

В изявление в Instagram, малко след публичното обявяване на присъдата, Хърд написа:

"Разочарованието, което изпитвам днес, е неописуемо. Сърцето ми е разбито, че планината от доказателства не бе достатъчна, за да се противопостави на непропорционалната сила и влияние на бившия ми съпруг.
Още повече съм разочарована от факта какво тази присъда означава за други жени. Това е неуспех. Тя връща часовника назад към времето, когато една говореща жена, може да бъде публично засрамена и унижена. Това отхвърля идеята, че насилието срещу жени трябва да се приема сериозно.
Тъжна съм, че загубих делото. Но още по-тъжна съм, че изглежда загубих правото, което смятах, че имам като американка – да говоря свободно и открито."

Публикацията е харесана 225 310 пъти.

От своя страна Деп направи изявление в социалните си мрежи, написвайки следното:

"Преди шест години моят живот, животът на децата ми, животът на най-близките ми, както и животът на хората, които ме подкрепяха и вярваха в мен, завинаги се промениха. Чрез медиите ми бяха повдигнати фалшиви, много сериозни и престъпни обвинения, предизвиквайки безкраен поток от омразно съдържание. Всичко това обиколи света два пъти в рамките на наносекундата и имаше сеизмично въздействие върху живота и кариерата ми.
От самото начало целта на завеждането на това дело беше да се разкрие истината, независимо от изхода. Говоренето на истината беше нещо, което дължах на децата си и на всички онези, които останаха непоколебими в подкрепата си към мен. Чувствам се спокоен, знаейки, че най-накрая го постигнах.
Поразен съм от любовта, колосалната подкрепа и доброта, която дойде от целия ​​​​свят. Надявам се моите действия да насърчат други хора да споделят истината си в бъдеще.  
Най-доброто предстои.
Истината никога не умира."

Публикацията му е харесана 13 034 236 пъти. Изглежда, че и последователите му от цял свят, както и хората следящи отблизо развитието на този процес, също имат своята присъда и тя е ясно изразена чрез броя на одобренията.