Изпълнението на Елтън Джон в Гластънбъри е гледано от 7 млн. зрители

  • Сподели:
Изпълнението на Елтън Джон в Гластънбъри е гледано от 7 млн. зрители

Слънцето залязва за една от най-великите кариери в историята на британската музика, когато сър Елтън Джон изнесе последния концерт в Обединеното кралство от прощалното си турне в Гластънбъри. 

Елтън Джон вдигна покрива на Гластънбъри, което може да се окаже последното изпълнение на изпълнителя на "Rocketman", и беше наблюдавано от над 7 млн. зрители по Би Би Си. Цифрата е почти три пъти по-голяма от тази на участието на Пол Маккартни като хедлайнер през 2022 г. За сравнение, през 2022 г. Даяна Рос е била най-гледаната звезда с 3,1 млн. зрители, а главният сет на Пол Маккартни е бил гледан от 2,7 млн. души, сочат данните за една нощ.

Елтън Джон поднесе на феновете си майсторски клас по пеене и сценично поведение, като изнесе тричасов сет, в който всяка песен беше най-големият хит. 76-годишната легенда беше наблюдаван от огромна тълпа, която се оценява на над 120 000 души.

Джон, който по-рано заяви, че концертът е бил последното му изпълнение в живота, изпълни всички хитове от своята кариера, продължила пет десетилетия, включително ''Candle in the Wind'', ''Rocketman'' и ''Tiny Dancer''. На сцената към него се присъединиха изпълнителят и автор на песни Стивън Санчес и фронтменът на The Killers Брандън Флауърс.

Сър Елтън Джон с лекота засенчи рейтинга на хедлайнера на съботната вечер Guns 'N' Roses, който достигна малко над 1 млн. души, докато Arctic Monkeys в петък се включиха с 1,5 млн. души.

Фестивалът в Гластънбъри, който е един от най-големите в света, включваше и изпълнения на Blondie, Лана Дел Рей, Кат Стивънс и Люис Капалди, последният от които беше гледан от 2,2 млн. души, но се бореше със синдрома на Турет на сцената, тъй като беше принуден да прекъсне концерта си.

Елтън се обърна към публиката: "Толкова съм щастлив, че съм тук. Никога няма да забравя тази вечер."

Направи пауза, за да си поеме дъх, впи се в тълпата и разпери ръце в знак на благодарност. "Никога не съм мислил, че ще свиря на Гластънбъри - и ето ме тук", каза той.

"Това е много специална и емоционална вечер за мен, тъй като това може би е последното ми шоу във Великобритания."