Ричърд Гиър се срещна с Далай Лама по случай честването на 87-ия рожден ден на духовния водач в Индия 

  • Сподели:
Ричърд Гиър се срещна с Далай Лама по случай честването на 87-ия рожден ден на духовния водач в Индия 

Ричард Гиър изглеждаше в добро настроение на провелата се среща с Далай Лама по случай отбелязването на 87-ия рожден ден на духовния лидер в Дармсала, Индия.

72-годишният актьор и будисткия водач се срещнаха, след като последният откри музей, съдържащ архивите на институцията на Далай Лама. 

Решен в елегантна визия, Ричард облече черен блейзър и панталон заедно със светлосиня риза. Филмовата звезда носеше маска на лицето, докато говореше с други гости на събитието. 

Актьорът от "Хубава жена" отдавна се интересува от тази религия и би могло да се каже, че тя е негова страст. Преди да се отправи на своето пътуване до Индия, където да се запознае с много тибетски монаси и лами, Гиър е изучавал дзен будизъм.
При първите си срещи с Далай Лама, Гиър го е наричал "негово светейшество".

В интервю за Lion's Roar Ричард сподели за срещата си с Далай Лама, чието истинско име е Тензин Гяцо:

"Тази първа среща се състоя в Дхармсала в стая, където го виждам доста често сега. Не мога да кажа, че усещането се е променило драстично. Все още изпитвам напрежение щом се видим и ставам нервен. Проектирам всякакви неща върху него, с които безспорно е свикнал и успява да ги пререже още във въздуха. Неговите обети са толкова мощни и всеобхватни, че той е много ефективен и умее да стигне до същността. Единствената причина някой да иска да го види, е, че иска да премахне страданието от съзнанието си."

Няколко знаменитости са се срещали с Далай Лама през годините, включително Лейди Гага, Шарън Стоун и Ева Лонгория.

Гага се срещна с духовния лидер на събитие в Индианополис през 2016 г., където той държа реч пред губернаторите на САЩ за добротата.

Междувременно Шарън Стоун, Ева Лонгория, Джеръми Ренър и Лупита Н'йонго се срещнаха с него на събитието The Lourdes Foundation Leadership in the 21st Century в Лос Анджелис през 2014 г.