Слай на 78: Мъжкар, икона, легенда и истинско вдъхновение

  • Сподели:
Слай на 78: Мъжкар, икона, легенда и истинско вдъхновение

Той е много отвъд обикновената филмова звезда. Сталоун е културна икона, писател, режисьор и истинска сила на природата, която пленява публиката повече от пет десетилетия. 

Кариерата на Сталоун започва със скромно начало. Опитващ се да намери своето място под слънцето, актьорът през 70-те беше отхвърлен от безброй студия, преди да поеме нещата в свои ръце. Той написа, режисира и участва в ''Роки'', история, която се противопостави на всички шансове и отекна дълбоко сред публиката и филмовата гилдия. Филмът, издаден през 1976 г., му носи номинация за Оскар за най-добър актьор и най-добър оригинален сценарий. ''Роки'' печели три награди "Оскар", включително за най-добър филм. Това бележи началото на една невероятна кариера, която ще продължи десетилетия и ще предефинира екшън киното.  

В допълнение към образа на Роки Балбоа, Сталоун е известен и с ролята си на Джон Рамбо в поредицата филми "Рамбо", в която играе американски войник от специалните части, ветеран от Виетнамската война, който се превръща в еднолична армия срещу силите на злото. Образите му в тези изпълнени с екшън филми затвърждават репутацията му на една от най-големите екшън звезди на всички времена.

Филмите на Сталоун, често жестоки и реалистични, улавяха същността на борбата за това, в което вярваш и преодоляването на редица препятствия. Слай се превърна в символ на устойчивост и вдъхновение за онези, които мечтаят да постигнат невъзможното.

Освен пред камерата, Сталоун се занимава и с писане, продуциране и режисура, доказвайки, че е многостранен талант в тази индустрия. Той е спечелил множество награди за работата си, включително "Златен глобус" за най-добра поддържаща мъжка роля за изпълнението си във филма "Крийд" през 2016 г.

Поглеждайки назад към кариерата му, влиянието на Сталоун върху филмовата индустрия е неоспоримо. Той революционизира екшън киното, внасяйки сурово, автентично излъчване на мъжественост и героизъм, което резонира сред публиката по целия свят.

Отвъд екрана Сталоун е сложна и многостранна личност. Той е известен със своята честност и непоколебима лоялност към приятелите и семейството си. Освен това е отдаден баща и съпруг, намиращ утеха и радост в любовта и подкрепата на най-близките си. Сталоун е женен три пъти и е баща на пет деца. От първата си бивша съпруга Саша Чак, актьорът има двама сина - Сейдж, 48 г. и Серио, 44 г. С настоящата си съпруга Дженифър Флавин, споделят три дъщери - София, 27 г., Систин, 26 г., и Скарлет, 22 г.

В интервю за Paris Match през 2012 г. Флавин сподели, че от трите им дъщери София е най-много прилича на баща си. "Двамата имат много специална връзка, мислят еднакво и дори имат еднакви жестове. София е любовта на живота му", каза Дженифър.

''Честит рожден ден на моя приятел Силвестър Сталоун! Ти си шампион и легенда! Вдъхновяваш мен и милиарди хора по света!'' - написа Арнолд Шварценегер в Инстаграм публикация.

Гледайте най-новия ни подкаст ''Красивата част от живота''.