9 страхотни ползи от костилката на авокадото

  • Сподели:
9 страхотни ползи от костилката на авокадото

Костилките на авокадото са пълни с хранителни вещества, които могат да осигурят доста ползи за здравето на тялото. В действителност костилките съдържат повече антиоксиданти от самия плод авокадо и от повечето плодове, зеленчуци и лечебни чайове.

Костилките дори имат възможността да предоставят на тялото повече разтворими фибри, отколкото всяка друга храна, но ползите не спират дотук.

Топ предимствата на яденето на костилки от авокадо:

1. Костилките съдържа подхранващо масло, което е богато на антиоксиданти. Всъщност 70% от антиоксидантите са намерени в костилката, а останалите 30% са в плътта и кожата. Тези мощни антиоксиданти имат свойствата да понижават високите нива на холестерол и да предотвратяват сърдечно-съдови заболявания и инсулти.

2. Костилките на суперплода също са чудесна алтернатива за намаляване на възпалителни заболявания в организма и са особено ефективни за облекчаване на подуване в стомашно-чревния тракт.

Можете дори да ги използвате, за да спомогнете за облекчаване на диария, а и за предотвратяване и облекчаване на запек. Някои ги използват за успокоение на язва на стомаха, тъй като костилките съдържат антиоксиданти, известни като фенолни съединения.

Тези съединения съдържат антибактериални и противовирусни свойства, които правят костилките ефективни при предотвратяване на язви по лигавицата на храносмилателната система.

3. Костилките съдържат флавонол, който е антиоксидант и помага за предотвратяване и намаляване на туморни образувания. Ако подозирате, че имате туморно образувание, най-добре е да се потърси лекар за правилното медицинско лечение, но също така е важно да се добави повече богата на флавоноли храна към диетата, като семената на авокадото.

4. Когато трябва да се засили имунната ви система и да се защитите от простуда и грип костилките на авокадо могат да помогнат. Костилките имат способността да се борят със свободните радикали, които причиняват заболявания и стареене.

5. В действителност, ако искате да забавите процеса на стареене и да намалите появата на старчески петна и бръчки, авокадото има способността да възстановява колаген под кожата, така че кожата остава стегната и млада.

Тези "семки на младостта" може да ви помогнат да се чувствате по-млади, тъй като те може да помогнат за намаляване на костни и ставни заболявания, дискомфорт и болки в тялото.

6. Лечебните костилки също са полезни за понижаване нивата на кръвната захар и за поддържане на здравословно тегло. Някои ги намират полезни за отслабване и за намаляване на предизвикана от физическо натоварване астма.

Всичко, което трябва да направите, за да получите тези костилки в диетата си е да разрежете на две авокадото, да отстраните костилката и да я поставите в найлонова торбичка, след което я смачкайте с дървен чук за месо. След това поставете натрошената семка в блендер и я смелете на фин прах. След това поръсете сместа върху храната, за да получите ползите за здравето от тази невероятна супер храна.

Рецепта за шейк с костилката на авокадо:

- 1/2 авокадо, нарязано на парчета и 1/2 от костилката (смляно);

- 1 банан;

- 1 чаша органични замразени горски плодове;

- 1 лъжичка фибри на прах;

- 2-3 лъжички протеин на прах;

- Вода, за да се доведе до желаната текстура.

Автор: Алекс Джордан (Alex Jordon) / Източник: Био Поглед