Храни, известни като афродизиак

  • Сподели:
Храни, известни като афродизиак

Вече ви представихме 10 подхода, които биха помогнали да повишите либидото си. В тази статия ще разгледаме по-подробно влиянието на храната. Ще се убедите, че това, което слагаме в чинията си, има значение. 

Високото сексуално желание е пряко свързано с това да се чувстваме физически и емоционално добре. Поради тази причина не е изненада, че храната може да играе главна роля за увеличаване на либидото.

Спазване на здравословен хранителен режим и изпълняване на редовни упражнения е дългосрочната стратегия в тази насока. А на храните, които са представени в галерията, може да се гледа като на краткосрочна стратегия.

Вижте кои храни са известни като натурални афродизиаци:

{GALLERY}

Ако тази информация беше полезна и интересна за вас, споделете я, за да достигне до повече хора.

За още полезни материали посетете: StanimirMihov.com.

Храни, известни като афродизиак

Разнообразявайте диетата си с различни меса. Говеждото месо, пилешкото и свинското съдържат Л-Карнитин, Л-Аргинин и цинк. Л-Карнитинът и Л-Аргининът са аминокиселини, които подобряват кръвния поток. Непрекъснат приток на кръв е от основно значение за сексуалната реакция както при мъжете, така и при жените.

Според редица изследвания, тези две аминокиселини могат ефективно да лекуват еректилна дисфункция.

Снимка: RitaE / Pixabay.com

Храни, известни като афродизиак

Сьомгата е добре известна с това, че е богата на здравословните за сърцето омега 3 мастни киселини. Омега 3 помагат да се предотврати натрупването на плака в артериите, като по този начин се подобрява притока на кръв в цялото тяло. Други вид риба със сходни ползи са риба тон и халибут (камбала).

Снимка: RitaE / Pixabay.com

Храни, известни като афродизиак

Кашуто и бадемите са пълни с цинк, докато друга част от предложенията са богати на вече познатия Л-Аргинин. Може да разнообразите с:

• орехи
• тиквени семена
• слънчогледови семки
• лешници

Mоже да се възползвате от суровите ядки микс, които се предлагат на пазара. Така ще се възползвате от разнообразието на витамини, минерали и аминокиселини, които всяка ядка може да предостави.

Интересен факт: някои стимуланти, които се продават в секс шоповете се базират основно на аминокиселината Л-Аргинин.

Снимка: RitaE / Pixabay.com

Храни, известни като афродизиак

Ябълките, заедно с горските плодове, черешите, лука и гроздето с тъмен цвят са богати на кверцетин. Това е антиоксидант – вид флавоноид, който е свързан с много на брой ползи за здравето. Когато се отнася за сексуалните ни възможности, кверцетинът играе роля в контролирането на симптомите на простатит и цистит.

Простатитът е възпалението на простатната жлеза. Понякога причинява дискомфорт в тестисите и болка при еякулация. Циститът също може да затрудни секса за мъже и жени. Сексуалните симптоми включват болки в гениталиите, еректилна дисфункция, болезнен полов акт и понижаване на либидото.

Снимка: RitaE / Pixabay.com

Храни, известни като афродизиак

Вероятно сте чували за свойствата на стридите. Изследвания потвърждават, че стриди и миди съдържат съединения, които повишават нивата на тестостерон и естроген. Увеличаването на производството на половите хормони е директно свързано със завишено сексуално желание.

Стридите също са отличен източник на цинк, който подпомага притока на кръв към половите органи и при двата пола.

Снимка: RitaE / Pixabay.com

Храни, известни като афродизиак

Чаша червено вино може да спомогне положително за психическа и физическа настройка. Изследване показва, че една до две чаши червено вино на ден увеличават сексуалното желание. Червената напитка също съдържа кверцетин, което може да обясни част от положителното въздействие.

Изследователите отбелязват, че пиенето на повече от две чаши червено вино дневно или отдаването на други видове алкохолни напитки не дава същите резултати и може да подейства негативно.

Снимка: Pexels / Pixabay.com

Храни, известни като афродизиак

Ползите от пиенето на вода не завършват с избягване на дехидратацията. Свещеният граал на секса през годините е бил търсенето на храна или напитка, които да направят спермата и вагиналните секрети с по-приятен вкус. И има много претенденти за това.

Някои хора залагат на ананасов сок, канела или магданоз – всичко това може да помогне, но няколко милилитра ананасов сок няма да покрият всичко останало прието за деня. Каквото излиза от нас винаги ще бъде това, което сме приели, а определени храни, като аспержи, кафе, чесън и червено месо – влияят негативно на телесните секрети.

Въпреки че не можете да елиминирате напълно последиците от подправката за чесново кюфте, която сте яли за обяд, можете да разредите ефектите на химикалите, които внасяте в тялото си. Пиенето на най-малко 2 литра вода на ден ще свърши голяма част от тази работа.

Отнема около 24 часа, за да отмиете от тялото си това, което сте консумирали и поради тази причина, консумацията на вода трябва да е на равни части.

Снимка: Pexels / Pixabay.com

Храни, известни като афродизиак

Овесени ядки може да не са най-вълнуващата храна за закуска, но това, което й липсва като сексапил, може да се компенсира с мощен ефект върху либидото. Овесът съдържа бета-глюкан, специален вид фибри, за които е доказано, че понижават нивата на холестерола с до 23%.

Това може да не ви се струва много, но всеки 1-процентен спад на холестерола означава 2% намаление на риска от сърдечни заболявания. Това е добър коефициент, още повече, че здравето на сърцето означава и сексуално здраве. Бета-глюканът може също да увеличи силите на имунната система и да стабилизира нивата на кръвната захар.

Снимка: RitaE / Pixabay.com

Храни, известни като афродизиак

Що се отнася до класическите афродизиаци, шоколадът е на една от челните позиции. Всички знаят старата легенда, че в шоколада има химикали, които симулират любовта (наричат се фенилетиламин и серотонин, които са леки сексуални стимуланти и повишават настроението).

Тъмният шоколад също е богат на антиоксиданти и съдържа кофеин, две съставки, които могат да увеличат притока на кръв и да увеличат либидото. Важно е да се отбележи, че за да получите най-големи ползи, е необходимо да се насочите към тъмен шоколад.

Консумирането на млечен шоколад, при който липсват ценни хранителни вещества, може да ви настрои повече за дрямка и по-малко за секс.

Снимка: RitaE / Pixabay.com

Храни, известни като афродизиак

Ако с тези насоки нямате успех в спалнята, то със сигурност ще е важно да прегледате подробно хранителния си режим, както и да въведете редовни упражнения. Това ще подобри не само либидото, но и цялостното ви здраве.

Както беше споменато, за най-добри резултати, комбинирайте всичко, което е по силите ви от статията – промени в храненето, въвеждане на тренировки, консумиране на подходящи храни.

Очаквайте полезна информация в следващата статия: хранителни добавки за повишаване на женското и мъжкото либидо.

Снимка: Pexels / Pixabay.com