Как се свалят 100 кг без диета

  • Сподели:
Как се свалят 100 кг без диета

Джон Гейбриъл е брокер на "Уолстрийт". Той взел решение да промени живота си през 2001 г., когато се сринаха кулите близнаци. За 30 месеца мъжът е свалил 100 килограма без никаква диета. На първо място, споделя той, трябва да сложим ред не в чинията, а в главата си.

Откакто 200-килограмовият дебелак Джон се превърнал в строен хубавец, той помага на хиляди хора в десетки страни по света да се справят с излишното си тегло.

Методиката му е проста и се състои от 7 правила:

Правило 1

Плюх на диетите и започнах да изучавам хранителните вещества. Оказа се, че цял живот съм страдал от недостиг на омега 3 мастни киселини. Забележете, че нито една диета не ви казва това и тук е голямата грешка.

Аз промених менюто си така, че да получавам в достатъчни количества нужните ми вещества. И знаете ли какво стана?

Апетитът ми към бонбоните и чипса отпадна от самосебе си. Просто вече не ми се ядяха. Вероятно в тях се съдържа някое от веществата, които по-рано са ми липсвали.

Правило 2

Излекувах стомаха си. Нямате представа колко е важно стомахът да е здрав. Хората редовно преяждат, защото стомахът им не може ефективно да извлича от храната нужните му вещества, тялото се паникьосва и се запасява с мазнини.

Освен това проблемите с храносмилането провокират възпаления, които се отразяват върху хормоналния фон.

Яжте по-често пробиотици (кисело мляко, йогурт) и продукти с правилни храносмилатенли ферменти.

Правило 3

Обмислих кога спя. Важно е да нормализираме съня си. По-рано да лягаме и по-рано да ставаме. Всеки проблем със съня води до напълняване и причината пак е в хормоните.

Безсънието променя хормоналния фон, от което постоянно ви влече към сладкото и мазното. Това увеличава нивото на кортизол, който ви тласка да ядете бързи закуски, за да преборите депресията.

Но нездравата храна дава временно облекчение и провокира производството на кортизол занапред. Да не говорим за това, че нощем направо ни се иска да влезем в хладилника и да излапаме нещо за "здрав сън".

Правило 4

"Порових" в главата си. Още за кортизола. Наричат го още "хормон на стреса". Ако спите лошо, организмът изпада в стрес. Факта, че стресът влияе на апетита, го знаете и без мене.

Започнах да медитирам и да визуализирам в моето съзнание всеки следващ ден. Визуализацията е методика в източните изкуства. Тя направлява въображението да създава образа на желаната от вас действителност, работи на съзнателно и подсъзнателно ниво.

Аз се избавих от стреса, а с него и от килограмите.

Правило 5

Научих за детоксикацията. След няколко месеца четене стигнах до раздела за детоксикацията. Разбрах, че организмът съхранява излишните токсини в мастните клетки. В онзи момент вече бях свалил 70 кг, но трябваше да се отърва от още 30.

Значи именно в тях са останали всичките ми токсини. Така се увлякох по детоксикацията. Започнах да "промивам" вътрешностите на организма си с алкални течности - вода с лимонов сок, ябълков оцет, зелени сокове...

Ядях много зеленчуци, кълнове, фибри. Последните 30 килограма свалих доста по-бързо от първите 30, а ми се струваше, че трябва да е обратното.

Всички отслабващи знаят колко е лесно да започнеш да отслабнеш и колко трудно се дават последните килограми.

Правило 6

Спрях да се тревожа за пари. Колкото по-малко зависите от парите, толкова по щастливи и стройни ще бъдете.

Преместих се в по-евтино жилище, започнах да харча по-малко за вещи и джаджи, започнах дори да отглеждам зеленчуци.

И парите вече ме вълнуват по-малко.

А когато се ядосам, зная, че мога да изям един домат, който съм отгледал сам. Това е по-добре, отколкото да подслаждаме стреса с шоколад.

Правило 7

За да решиш проблема си с теглото, трябва веднъж завинаги да признаеш пред себе си: ти не си такъв генетично, не и заради тежкия кокал, а си дебел, защото си мързелив.

За да справиш с теглото си, трябва да не се боиш от този свят. На мен ми помогнаха медитациите и визуализацията и се избавих от преследващите ме психотравми.

Около 65-70 % от моите познати страдат именно от "емоционално затлъстяване". Мнозина живеят толкова некомфортно в окръжаващия ги свят, че подсъзнателно се чувстват в по-голяма безопасност в "защитната" си обвивка от мазнини.

Звучи, разбира се, доста странно, но такава е истината!