Мързеливи съвети за нискокалорична вечеря

  • Сподели:
Мързеливи съвети за нискокалорична вечеря

Говори се, че изисква много повече време, за да приготвиш здравословно ястие, но това определено не е така. Без да се жертва добрия вкус, ние имаме няколко съвета и лесни трика, за да приготвите вкусна вечеря или обяд без много усилия.

1. Опаковайте остатъците

Отнема секунди, а позволява да запазите добрата храна за следваща консумация. Освен това няма да бъдете виновни пред себе си, че сте изяли цялата чиния, когато порцията ви е в повече. Не само ще имате готов обяд за следващия ден, но и вероятността да преядете е по-малка.

2. Заменете белия ориз с кафяв

Докато белият ориз е признат за греховно удоволствие, то с кафявия, това не е така. Той е с много по-висока хранителна стойност и дори може да намали риска от диабет тип 2.

3. Разделете се с маслото и хляба преди вечеря

Забранете си похапването на филийка с масло между храненията. Ако трябва да хапнете нещо преди вечеря, нека то бъде богато на фибри като зеленчуци или пък оризова бисквитка, която значително намалява калориите.

4. Преосмислете пастата

Един прост начин да се спестят около 130 калории на хранене е да замените стандартната паста с пълнозърнест вариант. Не е трудно да се направи и е изключително вкусно.

5. Станете ценител, а не смесител на напитки

Въпреки, че коктейлите са страхотни, те често добавят до около 400 калории към менюто ви. За това се доверете на виното. То е богато на антиоксиданти и съдържа около 100 калории на чаша.

6. Отървете се от сушени плодове

Вместо да предпочетете сушени плодове за салатата (около 130 калории на четвърт чаша) си ги спестете, заменяйки ги с пресни.

7. Печете, гответе на пара, но никога не пържете

Пържените храни са разрушителят на вашата диета. Ако все пак сте жадни за хрупкава текстура, включете фурната. Тази алтернатива на пърженето ще ви остави доволни, като ще намали значително калориите. Плюс това почистването след готвене ще е много по-лесно!

8. Намалете размера на чиниите

За да избегнете хапването на повече калории един съвсем прост трик е да намалите размера на чиниите си. Тъй като ние разчитаме много на визуалните знаци, когато става въпрос за хранене, този метод ще ви помогне в борбата за намаляване на калориите.

9. Зеленчуци за вечеря

Ако обичате да се наслаждавате на предястие преди вечеря, то стойте далеч от чипса и соса. Заменете чипса със зеленчуци и някой от полезните сосове като хумус или песто.

10. Повече от оцета, по-малко сметана в дресинга

За салатния дресинг използвайте прост балсамов оцет, вместо калорична сметана, това ще намали значително приетите калории.

11. Добавете подправки, а не сосове

Вместо да утежнявате протеините, добавете вкус на вашето барбекю чрез подправки, а не сосове.

Още вкусни и здравословни рецепти може да видите на KitchenStoriesSofia.com.