Напитки, които помагат за свалянето на килограми

  • Сподели:
Напитки, които помагат за свалянето на килограми

Отслабването не е лесна задача. Свалянето на килограми изисква много усилия – от промяна в начина на хранене до повече физическа активност. Без тези два компонента човек не само трудно може да отслабне, но и още по-трудно може да задържи новата си фигура.

Когато се говори за отслабване, често се споменават единствено съвети, свързани с начина на хранене. Разбира се, това е от основно значение, но не трябва да се игнорират и напитките. Дори да се храните по здравословен начин, може да саботирате собствените си усилия, ако консумирате "грешната" напитка.

Има обаче и напитки, които спомагат отслабването. Наред с голямото количество вода, което е задължително при желание за отслабване (а и не само), човек може да консумира още няколко полезни напитки, подпомагащи свалянето на килограми. Ето 5 от тях:

Детокс сокове

Детокс соковете спомагат отслабването, а най-хубавото е, че те са лесни за приготвяне и могат да бъдат направени както от плодове, така и от зеленчуци. Не се изключва и вариантът, в който плодове и зеленчуци могат да се съчетават за един от по-различен и разнообразен вкус. Както се подразбира от името им, детокс соковете имат свойството да премахват токсините от тялото. Освен това детокс соковете са богати на антиоксиданти, което е още един техен плюс. Подходящи съставки, които често да слагате в своите детокс сокове, са ябълките и морковите. Тези храни са наситени с фибри, които подпомагат здравословното функциониране на храносмилателната система.

Зеленчукови сокове (зеленчукови смутита)

Както детокс соковете, зеленчуковите сокове също имат силата да спомагат отслабването. Те изчистват организма от токсини, което неутрализира наддаването на тегло. Освен това зеленчуковите сокове поддържат хормоналния баланс в тялото. Най-добре залагайте на кръстоцветни зеленчуци, тъй като те са от съществено значение за намаляване на мазнините в цялото тяло, нормализиране нивата на захарта, облекчаване на възпалението и най-важното – регулиране темпото на метаболитните дейности.

Зелен чай

Зеленият чай се консумира от векове. Той помага не само на отслабването, но и на цялостното здраве. Чаша зелен чай всекидневно е добър начин да се погрижите за себе си и да подпомогнете отслабването си. В зеления чай не само се съдържат необходимите антиоксиданти, но и тази напитка има свойството да забързва метаболизма и да гори повече мазнини. Освен това зеленият чай увеличава енергията и ограничава глада, което е страхотна новина за всички, които искат да отслабват. И не на последно място – доказано е, че зеленият чай облекчава стреса и успокоява ума.

Плодов сок (фреш)

Плодовият сок или наричан още фреш е добър източник на минерали, витамини и други полезни хранителни вещества. Може да експериментирате с фреш от всеки плод, тъй като всички плодове са полезни за вашето здраве. Боровинките и крушите обаче са особено полезни, когато става въпрос за отслабване. Богатите на вимитан С боровинки и круши дават енергия и подобряват обмяната на веществата.

Черно кафе

Черното кафе е източник на антиоксиданти, а редица изследвания показват, че консумацията му намалява риска от няколко вида рак, диабет и сърдечни заболявания. Кофеинът в черното кафе пък подпомага ускоряването на метаболизма, което е важно за отслабването. Разбира се, не забравяйте да консумирате черното кафе чисто, когато искате да отслабвате, тъй като млякото и захарта са източници на допълнителни калории.

Автор: Милена Алексиева за rozali.com