Ново от Ballantine’s - дълбочината на шотландско уиски и сладостта на бърбън финиш в едно

  • Сподели:
Ново от Ballantine’s - дълбочината на шотландско уиски и сладостта на бърбън финиш в едно

Водещата марка скоч на пазара представя качествен микс от култури в новия Ballantine’s 7 Bourbon Finish – нов седемгодишен смесен скоч, който съчетава дълбочината на шотландското уиски със сладостта на бърбън финиш.

Ballantine’s 7 Bourbon Finish е измайсторен от специално подбран скоч, отлежал в дъбови бъчви най-малко 7 години, преди да бъде преместен в бурета от американски бърбън.

Двата аромата се съчетават елегантно, за да постигнат несравним вкус. Класическите нотки на мед и червена ябълка във вкуса на Ballantine’s са подчертани с характер и плътност от седемгодишния процес на отлежаване и обогатени със сладкия аромат на ванилия и карамел, типичен за повечето бърбъни.

Седемгодишният бленд е в чест на основателя Джордж Балантайн, който още през 1872 оставял своето уиски да отлежи 7 години преди продажба – дълго преди да бъде въведен законът, че всеки скоч трябва да отлежава минимум 3 години.

Сега, почти 150 години по-късно, Ballantine’s представя новия си седемгодишен скоч, за да затвърди отново, че няма грешен начин да се насладиш на уискито.

Майстор-купажистът на Ballantine’s, Санди Хислоп, коментира:

"С Ballantine’s 7 Bourbon Finish искахме да сблъскаме международни методи за произвеждане на уиски, за да създадем вкусен скоч с отличителни американски черти.

Седемгодишното отлежаване, съчетано със специалния процес на финиширане в бъчви от бърбън допринася за плътната, леко кремава консистенция и карамелена сладост на бленда.

Така е перфектен за любителите на скоча, които проявяват интерес към бърбън, и феновете на бърбъна, които искат да преминат към скоч. Това е квинтесенцията на Ballantine’s, с дръзко ново измерение – и идеалният поклон към традициите ни в иновациите."

Бутилката на Ballantine’s 7 Bourbon Finish е обозначена с гладък черен етикет с бял шрифт и леки златни детайли, които предават усещане за лукс. Спазена е класическата форма на бутилките на Ballantine’s, както и етикетът с форма на шеврон, които правят Ballantine’s разпознаваем по цял свят.

За повече информация за Ballantine’s 7 Bourbon Finish, посетете сайта.