Педро Секера, чиито торти са произведения на изкуството

  • Сподели:
Педро Секера, чиито торти са произведения на изкуството

Венецуелският шеф на торти превръща в изкуство своите невероятни сладкиши.
Педро Секера прави торти, вдъхновени от известни анимационни и игрални филми. Неговите творения могат да бъдат открити в Мексико, страната, в която той емигрира преди няколко години.

Тортите Wonder Cakes са "торти-мечти", това е най-точното определение, дадено от Педро, авторът на това сладкарско начинание, за да опише уникалните си шедьоври.
Началото е поставено през 2015 година във Венецуела, а Мексико, казва шеф Секера, е страната, която му е позволила да израсне като сладкар.

Преди да се впусне в сладкарския занаят, Секера е бил фелдшер, но упражнявал тази професия само една година. След това се посветил на изработването на тези трудоемки торти. 
Въпреки че тази работа винаги е била страст за Педро, в началото той срещнал перипетии преди да се прочуе и да генерира доходи.
Когато пристигнал в Мексико, продавал тарталети на улицата и раздавал флаери, за да може да се прехранва.

Успехът на Wonder Cakes

Всичко се променило с бума, както той го описва, на тортата от известния мексикански филм "Тайната на Коко". Актьорите и режисьорът на анимацията дори споделили работата му, когато прецизният шедьовър бил готов. За него това било чудесна възможност много хора да научат за съществуването на Wonder Cakes.

Венецуелецът коментира, че макар тортите му да не се приготвят лесно, благодарение на своята страст и любов, той е постигнал отлични резултати. Стилът му в сладкарството е много специфичен, винаги се опитва да намери нещо, което прави творенията му уникални и което клиентите не са свикнали да виждат в типичната торта, която включва декорация и фигурки.

"Веднъж един учител ми каза: "ако ще правиш нещо, което харесваш, винаги се стреми да бъдеш най-добрият в тази област" и съм сигурен, че това води до успех. Опитвам се да бъда най-добрият в това, което правя го и да нося радост на своите клиенти, които ми се доверяват. Получавам и голяма подкрепа от семейството ми, което допълнително ме мотивира", споделя Педро.

Сладкарят гарантира, че героите, елементите и детайлите, които могат да се видят във филма, се отразяват и покриват цялата торта. 
"Каквото и да поиска клиентът от нас, аз се опитвам да му придам много форми, текстури и цветове, които са необикновени. Ако е необходимо, гледам въпросния филм, за да мога да включа детайли, които дори не сте забелязали веднага."

По отношение на продължителността на работния процес на тортите шеф Секера обяснява, че зависи от това колко сложна е темата, която трябва да бъде създадена. Изработката на най-простия модел може да отнеме от един до два дни. Други торти, като тази, вдъхновена от "Алиса в страната на чудесата", са отнели осем дни за производството. Това, което най-често може да породи забавяне, е работата при изработване на фигурите, които се правят със захар или фондан.

Сред любимите му произведения са "Карибски пирати", поради позицията, която корабът заема, "Алиса в страната на чудесата" заради структурата и разпространението на такива уникални герои, "Господарка на злото", защото досега е била най-великата фигура, която е формирал. А що се отнася до "Рицарите на зодиака", тях прави, заради спомените, които образите носят от детството му.