Сурови сладкиши - торта и бонбони

  • Сподели:
Сурови сладкиши - торта и бонбони

Суровите сладкиши са ми любими, защото са много бързи, винаги се получават и са вкусни.

Започнах със сместа за бонбони и основа за мини торти. В блендера смесих кашу, слънчогледови ядки, фурми, кокосови стърготини, овесени ядки и малко чия.

Опитайте на око - лесно е: слагате всичко без фурмите (сушените плодове) и накълцвате. След това добавяте част от свежите или накиснати във вода фурми и наблюдавате - добавяте още докато сместа заприлича на лепкаво тесто.

Приблизително съотношението между фурмите и останалите сухи съставки трябва да бъде 1:1. Радостта от приготвянето е в експеримента! С една кутия свежи фурми и 300-400 г ядки може да приготвите блат за торта и бонбони.

Източник: Darove.com

Сурови сладкиши - торта и бонбони

Останалата смес разделих на две. От първата оформих пирамиди, които овалях в кокосови стърготини. Във втората част добавих една супена лъжица рожково брашно, оформих топчета и ги овалях в още малко от брашното. 

С 1-2 капки качествено етерично масло може да се засили вкусът и ароматът на бонбоните, но този път ги оставих така

Сурови сладкиши - торта и бонбони

Първо сложих основите за четири тортички. Добре притиснатото лепкаво тесто се превръща в стегнат блат след няколко часа в хладилника

Сурови сладкиши - торта и бонбони

Дойде ред на шоколадовия мус. Пасирах два добре узрели банана с 2 с.л. сусамов тахан. Разтопих 150 г черен шоколад и го добавих към пасираната смес.

Разлях крема във формите и оставих тортите да се стягат в хладилника

Сурови сладкиши - торта и бонбони

След около 4 часа металните рингове лесно се отделят от тортата с помощта на нож. Украсих с ягоди и кокосов чипс и се насладихме на богатия вкус

Сурови сладкиши - торта и бонбони

Оказа се непосилна задача изяждането на цяла торта, колкото и малка да е. Въпреки, че няма никаква добавена захар, блатовете и кремът са сладки, тежки и засищащи.

Но дори в малко парче е концентрирана такава наслада за сетивата!