10 неща, които купувачите на луксозни имоти търсят в мечтания си дом

  • Сподели:
10 неща, които купувачите на луксозни имоти търсят в мечтания си дом

Луксозният дом е този, чиито удобства позволяват на собственика да се отпусне, да се забавлява и да се наслаждава по най-добрия начин в имота, който е избрал. Луксозните къщи и апартаменти днес са символ на престиж и социален статус, начин на живот и необходим уют. През последната година изисквания на купувачите на такива жилища се промениха и някои от „допълнителните екстри“ вече се приемат за задължителни атрибути. На какво държат най-много днешните купувачи на луксозни домове, представяме ви в следващите редове.  

1.Триумфът на отворените пространства 

Атмосферата на величие може да се постигне още с влизането през входната врата. Домът изглежда като от приказките, когато ви посреща просторно антре, а извито стълбище ви отвежда на следващите етажи. Според скорошно проучване сред купувачите на луксозни имоти, именно усещането за простор е сред най-важните критерии при избора на дом – от френските прозорци и ефирните стълби до масивните полилеи и високи тавани във всяко помещение.  

2. Иновации в технологията 

Прогресът в света на технологията е осезаем и тенденциите са хората все по-често да се възползват от предимствата на изкуствения интелект. Съвременните собственици на имоти искат лесно и бързо да управляват всичко в дома си. Заключване на вратите, контролиране на температурата и светлината, включване на алармената система, поливането на двора – всичко това вече е възможно само с няколко бутона. Купувачите се радват на спокойствието, което им предоставят вградените функции на смартфона им, с които управляват дома си, дори да се намират на хиляди километри от него. Все по-важен фактор става и екологичният отпечатък, с който повече хора започват да се съобразяват.  

3. Напълно оборудвана кухня 

Кухнята е сърцето на дома и там се случва голяма част от уюта на семейството. Висок клас технологични уреди за обработка и приготвяне на вкусна храна ще направят вечерта ви приятна и комфортна. Всяка модерна кухня разполага с широк остров, съдомиялна, качествени уреди, които помагат на домакинята и много място за съхранение на вино и различни продукти.  

4. Барбекю и басейн 

Външната кухня е допълнително удобство, което купувачите на луксозните имоти искат да притежават. Тя разполага с газова скара, мивка, хладилник, каменни пещи и обособено пространство за хранене на голяма група хора. Това е идеалното място за прекарване на летните вечери със семейство и приятели край басейна. В двора могат да се разположат джакузита и хидромасажни вани за още по-голям релакс.  

5. Локация, локация, локация 

Всеки мечтае за своето райско кътче, където се чувства сигурен и защитен. Купувачите на луксозни жилища избират частни уединени имоти, които същевременно са разположени в близост до всичко необходимо за комфортен живот – магазини, ресторанти, училища, банки, фитнес зали, градски транспорт и много други.  

6. Игрални зали и кино салони 

Когато говорим за удобства и пищен живот, няма как да пропуснем кино салоните с удобни фотьойли и огромен екран, където буквално сте на частна прожекция. Заможните собственици на жилища избират имоти, където има обособени пространства за забавления. 

7. Спа център 

Обикновено хората обичат да прекарват ваканциите си в скъпи хотели с разкошен спа център. За някои, всеки ден може да е ваканция със спа център у дома. Сауна, парна баня, подове с лъчиста топлина – само изберете начина, по който да релаксирате след дълъг ден.  

8. Фитнес зала  

Собствениците на луксозни имоти не обичат да посещават фитнесите, ако могат да си осигурят свои собствени. Малко помещение с няколко съоръжения, постелка и гири, са напълно достатъчни за ефективна тренировка. А вградените безжични високоговорители и телевизори са допълнително предимство за ценители.  

9. Нейно величество спалнята 

Спалнята е мястото в дома, където човек трябва да се чувства напълно спокоен и да почива пълноценно. King-size легло с много възглавници, красиви пердета, вградени системи за автоматизация и осветление, сенници и климатичен контрол, също са в списъка на изискванията за луксозен дом.  

10. Гардеробна 

Много жени си мечтаят за гардероб като на Кари Брадшоу – рокли, подредени по цветове и дължина, грижливо подредени обувки, чанти и портмонета. В това отношение, мъжете също не правят изключение – изящни костюми, изгладени ризи и вратовръзки за всеки повод украсяват идеалната гардеробна с огледала от две страни.  

Всички ние имаме собствена представа за лукс и различен вкус, според който оценяваме вещите. Но едно е сигурно – луксът е постижим във вашия дом. А къде да откриете луксозен дом, който отговаря на всички ваши условия, освен ако не в Unique Estates? Свържете се с нас, за да разгледате уникалното ни портфолио от имоти и да откриете мечтания дом.