Добре дошли в Гщаад - швейцарския зимен свят на чудесата

  • Сподели:
Добре дошли в Гщаад - швейцарския зимен свят на чудесата

Историята на швейцарския Гщаад звучи като легенда. Според местните предания именно Божията ръка е оформила прославените хълмове и долини на региона Сааненланд, където се намира най-скъпото алпийско селце. Божествената намеса изглежда е единственото правдоподобно обяснение за забележителната живописна красота на зашеметяващия планински пейзаж с романтични, покрити със сняг, хижи.

Именно там най-богатите и известни в света, като Бърни Екълстоун, Валентино Гаравани, Елизабет Тейлър, Мадона, принцеса Даяна и много други, са се наслаждавали на зимите си в лъскавата страна на чудесата с изискани заведения за хранене, бутици за луксозно пазаруване и петзвездно настаняване.

Въпреки че репутацията на Гщаад може да изглежда митична, славата му е напълно заслужена. Ключът към успеха се крие някъде в баланса между чар и изисканост. Елегантността на стария свят е запазена чрез строгите ограничения за строителство. Еднообразието във външния дизайн с дървени фасади, двускатни покриви и декоративни корнизи, помага да се съхрани автентичното усещане за селцето, което е „замръзнало във времето“. В съответствие с уютния алпийски образ на Гщаад, домовете са класически отвън, но стилни и луксозни отвътре. Вътрешните жилищни пространства подчертават очарованието с камини, дървени акценти или големи прозорци със спираща дъха гледка.

Много от хотелите и домовете в района са реновирани, за да отговарят на съвременните удобства, както и известният дворец Gstaad, който наскоро премина през някои подобрения, включително добавяне на още апартаменти, както и сауна, хамам зона и бар край басейна.

Живописната алея в центъра на селцето приютява емблематични луксозни дизайнерски марки като Louis Vuitton, Hermés и Cartier и изобилие от изискани заведения за хранене, които предлагат широка гама от интернационални кухни, включително френска, японска и, разбира се, традиционното швейцарско фондю.

През зимните месеци Гщаад наистина оживява – населението нараства от 3200 души на приблизително 20 000 около празниците. Мнозина пристигат за вълнуващо каране на ски или други активности като ски бягане и спускане с шейни, докато други го посещават, за да забавят темпото и да се насладят на старинния, но весел начин на живот сред невероятната приказна красота на Алпите.

Смятан предимно за зимен курорт, Гщаад е притегателен център за много посетители и през лятото. Хора от цял ​​​​свят идват, за да присъстват на големите международни събития, провеждани през летните месеци, независимо дали става дума за спортни състезания от световна класа като Swiss Cup, Hublot Polo Gold Cup и Swatch Beach Volleyball Major, или популярни културни събития като фестивалът Menuhin или Country Night Gstaad.

Гщаад е дом и на зимния кампус на Institut Le Rosey - най-скъпото училище-интернат в света. Основанo през 1880 г., Le Rosey често е наричанo „Училището на кралете“. Известните му възпитаници включват принц Рение III от Монако, Мари-Шантал, принцеса на Гърция, и Едуард, херцог на Кент, както и членове на династични семейства като Рокфелер, Ротшилд и Боргезе.

Неслучайно много жители и посетители на Гщаад са едни от най-заможните членове на обществото. Липсата на високо строителство и свръхзастрояване превръща недвижимите имоти в силно желани, скъпи и носещи висок престиж!

Желаете ли новият ви целогодишен или ваканционен дом да бъде в приказната алпийска панорама на Гщаад? Като официален ексклузивен партньор на Luxury Portfolio International и Leading Real Estate Companies of the World - Unique Estates има удоволствието да ви представи изкушаващи предложения от интернационалното си портфолио. Може да им се насладите в най-новото зимно издание на Unique Estates Life Magazine или да ги разгледате ТУК:

Къща за продажба в Шонрид, Берн , - код на имота: N16427 (ues.bg)

Къща за продажба в Саанен, Берн, - код на имота: N16426 (ues.bg)