Мегапарк предоставя едно по-качествено офис изживяване на своите наематели

  • Сподели:
Мегапарк предоставя едно по-качествено офис изживяване на своите наематели

Пандемията доведе до преосмисляне на предназначението, функциите и вида на офис площите и постави в центъра колаборацията и интеракцията между хората на работното място. През изминалата година стана ясно, че стимулирането на идеи, развитието и креативността, както и общата ефективност на екипите се повишават, когато всички споделят общо работно пространство. Експертите са съгласни, че бъдещето принадлежи на офис сгради, които предоставят цялостно изживяване за хората с технологична, безопасна и уютна среда за работа.

За да отговорят на очакванията и изискванията на своите наематели, офисните сгради вече функционират като екосистеми в центъра, на които са поставени човекът и неговите нужди. Фокусът вече не е само върху предоставянето на офис пространство, а по-скоро върху разнообразието от услуги, удобства и преживявания.

В отговор на променените изисквания на наемателите офис комплексът Мегапарк премина през цялостен процес на трансформация. Lion’s Head, компанията собственик, използва периода на дистанционна работа, за да реализира проект за реконструкция, който трансформира изцяло 2600 кв. м общи пространства. Мегапарк е офис комплекс клас А с ключово местоположение на бул. „Цариградско шосе“: на 17 етажа, с 45 хил. кв. м офис площи, 3000 кв. м търговски площи и над 650 паркоместа.

В процеса е ангажиран екип от дизайнери, маркетолози и архитекти, за да се постигне концептуална промяна в крак с тенденциите. Новият интериорен дизайн е вдъхновен от идеята за повече удобство и уют на служителите и посетителите. В общите части са обособени самостоятелни зони за работа и отдих с повече възможности за нетуъркинг в неформална среда. Целта е наемателите да се съсредоточат върху своя бизнес, по-лесно да привличат и задържат таланти и да стимулират креативността на екипите си.

„Искаме дa смекчим гpaницaтa мeждy cпoдeлeнoтo и личнoтo пpocтpaнcтвo, мeждy paбoтнaтa и дoмaшнaтa cpeдa, дa пpeвъpнeм oбщитe чacти нa Мегапарк в yютни, нaпoмнящи пoвeчe нa дoмa, пpocтpaнcтвa“, споделя Виктория Илиева, криейтив директор VIArchitects, автор на идейния интериорен проект. Реконструкцията е в духа на актуалната концепция Living Room. Тя създава мотивираща и продуктивна работна среда.

Другата голяма промяна е в допълнителните услуги в сградата: голямата отворена зона за хранене тип „food court“ е изцяло трансформирана. На нейно място оживяват две различни, но допълващи се концепции – модерна офис кантина с вкусна домашна храна, Pure, и тематичен италиански ресторант с приятна външна тераса, Jobo. Всичко това се допълва от новия салон за красота и минимаркета. Мегапарк предоставя още фитнес със сауна и парна баня, кафене и сладкарница.

Основен акцент на обновлението са зелените тераси с обща площ над 1300 кв. м. Те ще функционират като места за почивка, срещи, работа и организиране на събития. Планират се увеличаване на паркоместата и оптимизирана организация на движението. Вътрешната трансформация на Мегапарк намира израз в новото лого на офис комплекса. То създава усещане за модерност, динамика и развитие – каквито са посланията и на промените в сградата. Като логично продължение на трансформацията компанията представи и рекламната си комуникация Office. Like.Home.

„Офис комплексът е жив организъм, който непрекъснато се развива. Затова и нашето намерение е да не спираме да се променяме и да предлагаме нови услуги на нашите наематели“, казва Елица Ценова, директор „Инвестиции и управление на активи“ в Lion’s Head Investments и управител на „Мегапарк“ ЕООД.

Сред ключовите предимства, които открояват сградата в първокласния офис сегмент, са локацията, достъпът и услугите. Мегапарк се намира в своеобразен бизнес хъб с прилежащи хотели, голям търговски център, кина и ресторанти. Сградата е с най-добър достъп в района и с най-добра видимост по цялото „Цариградско шосе“ от центъра до летището. На разположение на наематели и посетители е удобен транспорт за връзка с целия град, включително и с жилищните квартали с концентрация на работещи хора. Предстоящото разширение на третия лъч на метрото и откриването на метростанция пред "Мегапарк" ще донесе още добавена стойност.

Партньорството като подход към наемателите е другото, което отличава Мегапарк. Диалогът, доверието и коректното изпълнение на поетите ангажименти са в основата на дългогодишните отношения с компаниите в сградата.

Мегапарк е проектирана и реализирана от международни компании по най-добрите западноевропейски стандарти за първокласни офис площи. Тя е една от малкото офис сгради в София, която предлага до 4300 кв.м ефективни площи на един етаж.

Повече информация за офис площите, които Unique Estates отдава в модерната бизнес сграда можете да намерите ТУК.
Видео представяне на Мегапарк: ТУК.