Бионсе вече е най-награждаваният изпълнител в историята на Грами

  • Сподели:
 Бионсе вече е най-награждаваният изпълнител в историята на Грами

По време на 65-ите награди "Грами" в неделя актрисата Виола Дейвис спечели последната награда, необходима ѝ, за да постигне EGOT, Хари Стайлс спечели "Албум на годината", а Бионсе счупи рекорда за най-много спечелени "Грами" в кариерата си в историята.

Бионсе спечели 32-рата награда "Грами" в кариерата си, подобрявайки рекорда на покойния унгарско-британски диригент Георг Шолти за най-много общи победи в историята на наградите "Грами" (тя се изравнява със съпруга си Jay-Z за най-много номинации - 88).

По време на церемонията в неделя Бионсе спечели четири награди: Най-добро традиционно R&B изпълнение ("Plastic Off The Sofa"), Най-добър танцов/електронен запис ("Break My Soul"), Най-добра R&B песен ("Cuff It") и Най-добър танцов/електронен албум ("Renaissance").

Първата дама д-р Джил Байдън връчи встъпителната награда за най-добра песен за социална промяна и наградата за песен на годината.

"Опитвам се да не бъда прекалено емоционална", каза суперзвездата, докато съпругът ѝ Джей-Зи стоеше и я аплодираше. Певицата благодари на покойния си чичо, на родителите си, на Jay-Z и на децата си за подкрепата. "Просто се опитвам да приема тази вечер. Искам да благодаря на Бог, че ме защити. Благодаря ти, Боже."