Богът на гръмотевиците с гръмотевично представяне в боксофиса

  • Сподели:
Богът на гръмотевиците с гръмотевично представяне в боксофиса

През изминалия уикенд Богът на гръмотевиците Тор направи дългоочакваното си завръщане на голям екран с изключително забавния и оригинален Тор: Любов и гръмотевици, който светкавично превзе родния и световния боксофис. 

Новото приключение на обичания Отмъстител е гледано от над 33 хил. зрители и с приходи от над 400 хил. лева бележи втория най-голям дебют за годината, изпреварващ този на световните хитове Миньоните 2, Топ Гън: Маверик и Джурасик свят: Господство.

Филмът задминава и рекорда на Тор: Светът на мрака за най-голям премиерен уикенд на солов филм от поредицата за Тор и се нарежда сред петте най-успешно стартирали продукции от киновселената на Марвел у нас. 

В световния боксофис Тор: Любов и гръмотевици бележи не по-малко гръмотевичен успех. За уикенда филмът е регистрирал приходи от над 300 млн. долара, което е вторият най-голям глобален дебют за 2022 г., изпреварван единствено от Доктор Стрейндж в Мултивселената на лудостта, и като цяло третият най-голям от началото на пандемията.    

Резултатите на Тор: Любов и гръмотевици не са изненадващи. Водената от носителя на „Оскар“ Тайка Уайтити и Крис Хемсуърт епична продукция предлага едновременно истински трогателна история, впечатляващ космически екшън, много хумор и незабравим рокендрол саундтрак, което гарантира на зрителите в кината бомбастичното кинопреживяване, идеално за летния киносезон. 

Любов, рокендрол и гръмотевично забавление ви очакват с Тор: Любов и гръмотевици – вече в кината на 3D, IMAX 3D и 4DX. 

За филма:
В Тор: Любов и гръмотевици Тор (Крис Хемсуърт) се оказва на кръстопът и несигурен как да продължи с живота си, се отправя на пътешествие в търсене на вътрешен мир.

Плановете му за постигане на душевен покой обаче се разпадат с гръм и трясък, когато съдбата го среща с безпощадния галактически убиец Гор – Касапина на богове (Крисчън Бейл), заклел се да унищожи всички божества. В добавка Тор открива, че вече не е и единственият и неповторим Бог на гръмотевиците, тъй като бившата му приятелка Джейн Фостър (Натали Портман) е успяла да овладее силата на магическия Мьолнир и се е превърнала в Могъщия Тор.

Режисьор на Тор: Любов и гръмотевици е Тайка Уайтити (Тор: Рагнарок, Джоджо Заека), който е и сценарист заедно с Дженифър Кейтин Робинсън. Продуценти са Кевин Файги и Брад Уиндербаум. В ролите са Крис Хемсуърт, Натали Портман, Крисчън Бейл, Теса Томпсън, Тайка Уайтити, Крис Прат (Питър Куил), Карън Гилън (Небюла), Джейми Александър (Сиф), Пом Клементиеф (Ментис), Дейв Батиста (Дракс), Шон Гън (Краглин), Вин Дизел (Грут), Брадли Купър (Рокет) и  Ръсел Кроу (Зевс).