Disney насърчава позитивността на тялото в новия си късометражен анимационен филм "Reflect"

  • Сподели:
Disney насърчава позитивността на тялото в новия си късометражен анимационен филм "Reflect"

За първи път в историята на студиото, Disney представи първия си плюс сайз герой в предстоящия си късометражен анимационен филм "Reflect".

Представен като част от групата от експериментални, късометражни филми Short Circuit на Disney+, ''Reflect'' ще проследи историята на Бианка, млада балерина с наднормено тегло, ''която се бори със собственото си отражение, преодолявайки съмнението и страха, като канализира вътрешната си сила, грация и мощ". 

Захващайки се с темата за телесната дисморфия и насърчавайки по-позитивен поглед върху тялото, късометражният филм вижда Бианка да се изправя срещу собственото си излъчване и чрез силата на танца символично разбива своята несигурност в процеса.

В типичния стил на Дисни, ''Reflect'' е сладък, симпатичен и стоплящ сърцето, като мнозина посрещат трейлъра с огромна похвала и ''победа за младите момичета''.

"Когато хората гледат късометражния филм, се надявам, че могат да се почувстват по-положително за себе си и как изглеждат. Понякога, за да стигнеш до доброто място, трябва да минеш през тъмното. И това прави доброто място много по-красиво'', каза режисьорът Хилари Брадфийлд, чиито предишни кредити включват филми като ''Frozen 2'' и ''Encanto''.

''Reflect'' идва като последното усилие на Disney за насърчаване на приобщаването и включването на по-разнообразни герои. По-рано тази година Дисни особено развълнува няколко консерватори повече от веднъж с включването на транс мъж, който купува тампони в епизод на Baymax и избирането на Хали Бейли като Ариел в най-новата адаптация на ''Малката русалка''.

Положителността на тялото е нещо, в което режисьорът Хилъри Брадфийлд силно вярва.

''Част от занаята е да гледаш позата си и да проверяваш стойката и фигурата си в огледалото, така че просто изглеждаше като наистина добър начин да поставим Бианка в онази среда, в която тя трябва да се оглежда, а не иска", каза Брадфийлд.

Накратко, Бианка успява да преодолее негативните си чувства и да танцува свободно. 

Предлагаме ви и: ''Как искам аз да бъда част от този свят'', казва Малката русалка

Кейт Уинслет и правото да бъдеш себе си

София Жирау става първият модел на Victoria's Secret със синдром на Даун

Красотата отвъд представите за ангелска визия и съвършенство - новото начало във Victoria's Secret