Гмурваме се дълбоко във вълшебния свят на Малката русалка

  • Сподели:
Гмурваме се дълбоко във вълшебния свят на Малката русалка

На 26 май се гмурваме в един от най-обичаните приказни светове на Дисни с Малката русалка. Под вещото ръководство на номинирания за „Оскар“ Роб Маршал (Карибски пирати: В непознати води, Вдън горите) историята на очарователната Ариел оживява на големия екран с изключително амбициозна и впечатляваща игрална версия, която обещава да бъде не по-малко пленителна от едноименния анимационен филм от 1989 г., който дава началото на най-успешния период в историята на студиото. 

Малката русалка разказва за прелестната, надарена с божествен глас Ариел – най-младата дъщеря на владетеля на подводното кралство Атлантика цар Тритон.

Ариел живо се интересува от човешкия свят и мечтае да открие какво се крие отвъд морето – нещо, което нейният баща строго ѝ забранява. Един ден, по време на свирепа буря, Ариел спасява от корабокрушение красивия принц Ерик, в когото се влюбва дълбоко и решава да направи всичко възможно да се срещне с него на сушата.

Това я отвежда в ръцете (и пипалата) на злата морска вещица Урсула, която примамва русалката с пъклена сделка. Урсула ще я трансформира в човек за три дни, в замяна на нейния чудно красив глас – единственото нещо, което принц Ерик помни от срещата им. В рамките на тези три дни Ариел трябва да накара Ерик да се влюби в нея и да ѝ даде „целувката на истинската любов“. Ако това се случи, Ариел ще остане завинаги човек, в противен случай тя вечно ще принадлежи на Урсула като русалка. 

Гмурваме се дълбоко във вълшебния свят на Малката русалка от 26 май само в кината на 2D, 3D и 4DX. Дублиран и субтитриран.