Граф Монте Кристо“ с премиера на сцената на Младежки театър „Николай Бинев“

  • Сподели:
Граф Монте Кристо“ с премиера на сцената на Младежки театър „Николай Бинев“

На 29-ти март от 19:00 ч. на Голяма сцена в Младежки театър „Николай Бинев“ ще се състои премиерата на спектакъла „Граф Монте Кристо“, реж. Бина Харалмапиева, по едноименния роман на Александър Дюма-баща и авторската драматизация на Юрий Дачев.
През 1846 г. светът за първи път има възможност да прочете в цялост един от най-великите романи в историята на литературата – „Граф Монте Кристо“ от Александър Дюма-баща. 

177 години по-късно, тази любима на всички ни история за любов, предателства, отмъщение, приятелство, изкупление, вина и надежда се превръща в част от историята и на българския театър със своята премиера на сцената на Младежки театър „Николай Бинев“.
Автор на драматизацията е Юрий Дачев. Режисьор на спектакъла „Граф Монте Кристо“ е Бина Харалампиева. Сценографията е дело на Свила Величкова и асистент-сценографа Ванина Цандева. Композитор на спектакъла е изключителния Асен Аврамов. 

Предателство, любов, жажда за отмъщение и надежда за изкупление са само част от ключовите елементи в тази завладяваща адаптация на класическия роман на Александър Дюма-баща. Франция от XIX-и век оживява пред очите ни, проследявайки изпитанията и премеждията на Едмон Дантес (Калин Врачански) – моряк, предаден от своите най-близки приятели и несправедливо обвинен в престъпление, което не е извършил. Присъдата е жестока и Едмон Дантес е изпратен в страховития замък „Иф“.

Дантес успява да избяга и да се завърне в обществото, преобразен като граф Монте Кристо, планирайки да отмъсти на всички, които са го предали в миналото. Той е все по-погълнат от стремежа си за отмъщение, но дали този заслепяващ стремеж няма да погуби самия него, най-голямата му любов – Мерседес (Койна Русева), и да го превърне затворник на собствената му омраза към подлостта и предателството…

Следващите дати на спектакъла „Граф Монте Кристо“ са 12-ти и 20-ти април от 19:00 ч. и 30-ти април от 21:00 ч.
„Граф Монте Кристо“ | Младежки театър „Николай Бинев“ | www.mlt.bg 
по едноименния роман на Александър Дюма-баща

Авторска драматизация Юрий Дачев
Режисьор Бина Харалампиева
Сценограф Свила Величкова
Композитор Асен Аврамов
Асистент-сценограф Ванина Цандева
Фехтовка Асен Асенов 
Фотограф Иван Дончев
Плакат Самуил Шомов

Участват: Калин Врачански, Койна Русева, Светослав Добрев, Георги Гоцин, Станка Калчева, Мариана Миланова, Искра Донова, Владислав Стоименов, Кирил Недков, Юлиян Петров, Христо Пъдев, Рая Пеева, Августина-Калина Петкова, Ахмед Юмер, Вартан Алексанян, Мая Бабурска