Кукла Барби в чест на Тина Търнър и 40-та годишнина от хита певицата "What's Love Got to do With It"

  • Сподели:
Кукла Барби в чест на Тина Търнър и 40-та годишнина от хита певицата "What's Love Got to do With It"

Куклата Барби в чест на Тина Търнър отбелязва годишнината на What's Love Got To Do With It.

Песента е издадена от Търнър преди 40 години и е един от най-добрите хитове на звездата.

82-годишната Тина каза, че е впечатлена от жеста на компанията за играчки Mattel.

Куклата, която е част от колекцията Barbie Signature Music Series, носи тоалет, вдъхновен от музикалния видеоклип към песента - черна мини рокля, съчетана с дънково яке и характерната прическа на легендарната изпълнителка.

Търнър сподели: "За мен е чест да приветствам моята Барби в групата от жени, които вече са представени, и да запозная повече деца с моето пътуване."

Осемкратната носителка на Грами се радва на огромен успех в края на 60-те и началото на 70-те години на миналия век, изпълнявайки заедно с бившия си съпруг Айк Търнър, но двойката се развежда през 1978 г.

В началото на ноември 2019 г. тя присъства на откриването на мюзикъла на Тина Търнър на Бродуей, който описва нейния живот и кариера.

Тя се оттегли от създаването на концерти след последното си турне, което приключи през 2009 г.

Тина е направила девет студийни албума, два концертни албума, два саундтрака и пет компилационни албума през цялата си кариера.

Ана Мей Бълок се ражда на 26 ноември 1939 г. в Нътбуш, Тенеси в семейството на Флойд и Зелма Бълок, и двамата бедни хора, които по-късно се разделят и оставят Търнър и сестра ù да бъдат отгледани от баба си, както се посочва в Biography.com 

След преместването си в Сейнт Луис, Мисури, след смъртта на баба си, Търнър прекарва по-голямата част от времето си в Club Manhattan и участва в R&B сцената, превръщайки се във връхната точка на шоуто Kings of Rhythm.

За тази кукла бихме казали само "Simply the best".

Четете още: Авангардната Айрис Апфел чества 100-годишния си юбилей днес

Кралица Елизабет II е увековечена със своя собствена кукла Барби

Тина Търнър за премеждията, трудностите и мъжът на живота ѝ Ервин Бах