Мадона отговори на критиките за появата си на наградите "Грами"

  • Сподели:
Мадона отговори на критиките за появата си на наградите "Грами"

Мадона не си премълча и се изказа срещу критиците относно появата ѝ на наградите "Грами 2023" през уикенда.

Поп изпълнителката излезе на сцената, за да представи песента "Unholy" на Сам Смит и Ким Петрас на ежегодното музикално събитие.

Както обаче Мадона отбеляза, цялото внимание беше съсредоточено към външния ѝ вид, а не към това, което тя каза в интрото си за музикантите.

Споделяйки видео от задкулисието в своя Инстаграм, Мадона написа: 

''Исках да връча последната награда, която беше за албум на годината, но реших, че е по-важно да представя първата транссексуална жена, която се изявява на наградите "Грами" - момент, който създава история. И на всичкото отгоре тя спечели "Грами". Вместо да се фокусират върху това, което казах в речта си, а то беше да благодаря за безстрашието на артисти като Сам и Ким - много хора предпочетоха да говорят само за моите снимки в близък план, направени с фотоапарат с дълъг обектив, които биха изкривили лицето на всеки!"

Тя продължи: "За пореден път попаднах в отблясъците на ейджизма и мизогинията, които пронизват света, в който живеем. Свят, който отказва да празнува жените, преминали 45-годишна възраст, и изпитва нужда да ги наказва, ако продължават да имат силна воля, да са трудолюбиви и авантюристични." 

"Никога не съм се извинявала за нито един от творческите избори, които съм направила, нито за начина, по който изглеждам или се обличам, и няма да започна. От началото на кариерата си съм унижавана от медиите, но разбирам, че всичко това е изпитание и съм щастлива да извървя пътеката, за да може на всички жени след мен да им е по-лесно през следващите години. По думите на Бионсе "You won't break my soul" (Ти няма да разбиеш душата ми).''

Мадона завърши поста си, като пише, че очаква "още много години на подривно поведение -преодоляване на границите - изправяне срещу патриархата - и най-вече да се наслаждавам на живота си".