''Наполеон'' надхвърли 200 милиона долара в световния бокс офис

  • Сподели:
''Наполеон'' надхвърли 200 милиона долара в световния бокс офис

Филмът "Наполеон" на Ридли Скот премина границата от 200 млн. долара в световен мащаб.

Световната сума на биографичния епос е 200,7 млн. долара, от които 141,1 млн. долара са от международния бокс офис. Филмът с участието на Хоакин Финикс, продуциран от Apple Original Films и разпространяван от Sony Pictures, първоначално дебютира по време на Деня на благодарността, като тогава надхвърли очакванията с глобално откриване от 78,8 млн. долара. 

''Наполеон'' ни запознава с живота на една от най-емблематичните и енигматични исторически фигури – Наполеон Бонапарт. Зрелищната продукция изследва отблизо възхода и падението на легендарния френски военен и политически лидер, изигран от носителя на ''Оскар'' Хоакин Финикс.

От ранните му дни в Корсика до върха на неговата мощ като император на Франция, филмът проследява триумфите, предизвикателствата и личните борби, които оформят неговата съдба. На фона на едно смайващо зрелище, режисирано от прочутия Ридли Скот, носител на „Златен глобус“, две награди „Еми“ и номиниран за три награди „Оскар“, произведението представя безмилостния път на Бонапарт към властта през призмата на пристрастяващата му и променлива връзка с единствената му истинска любов Жозефин, изиграна от неповторимата Ванеса Кърби. 

Прецизното отношение към детайлите и зашеметяващите декори на филма пренасят зрителите по несравним и невиждан досега начин в сърцето на Европа през XVIII и XIX век. Прозорливите военни и политически тактики в допълнение с едни от най-грандиозните и умопомрачителни бойни сцени, снимани някога, са идеалната комбинация от екшън и епос, която гарантирано ще остави публиката разбита. Наполеон е истинско изкуство, отличаващо се с великолепна визия, която вдъхва живот на величествените исторически битки, разкоша на кралските дворци и интимните моменти, белязали личния живот на гениалния бунтар и генерал.