Хоакин Финикс & Руни Мара: истинската любов си заслужава чакането

  • Сподели:
Хоакин Финикс & Руни Мара: истинската любов си заслужава чакането

Хоакин Финикс и Руни Мара имат необичайна любовна история, която надминава всичко, което знаем за Холивуд и тази модерна епоха.

Двамата се запознават през 2012 г. по време на снимките на филма "Тя". Финикс играе самотен писател, който се влюбва в изкуствено интелигентен виртуален асистент, а Руни - бившата съпруга на писателя. Това обаче не е началото на техния романс. Актьорът признава, че първоначално си е мислел, че колежката му не го харесва, но по-късно научил, че това не е така. Очевидно тя е била твърде срамежлива, за да покаже интереса си. Въпреки че 11-годишната разлика може да изглежда като пречка, на двамата им е било писано да се срещнат и влюбят.

Хоакин е една от малкото знаменитости, които стоят настрана от социалните мрежи. Той обаче призна, че Руни е единственото момиче, което е поглеждал онлайн. Първоначално двамата започват да си пишат имейли и в крайна сметка стават приятели.

Звездата от "Жокера" е имал доста трудно детство и юношество, и е трябвало да работи усилено, за да намери емоционална стабилност. Актьорът е роден в Пуерто Рико, но семейството му се премества в Съединените щати, когато той е само на три години. Живеят в крайна бедност, до такава степен, че Хоакин и четиримата му братя и сестри пеят на улицата, за да изкарат малко пари за прехрана и да помагат в домакинството.

През 1993 г. актьорът преживява травмиращата загуба на по-големия си брат Ривър, когато е само на 19 години. Тези събития оставят такъв отпечатък върху него, че му е трудно да отвори сърцето си за любовта. Въпреки че през годините Хоакин е имал няколко любовни връзки, веднъж той признава, че нито една от разделите не е разбила сърцето му, нито пък е чувствал, че е обичал истински някоя от тях. Но всичко това ще се промени през 2016 г., когато той отново ще се снима заедно с Руни във филма "Мария Магдалена".

Актрисата играе известната библейска жена, а Финикс - ролята на Исус. Въпреки че са приятели от няколко години, любовната им история започва на снимачната площадка на този филм. Двойката пази връзката си в тайна, а първата им поява заедно е на филмовия фестивал в Кан през 2017 г. и оттогава всеки път, когато присъстват на червения килим, излъчват близост и любов.

Връзката се случила съвсем естествено, а скоро след това и заживели заедно в спокоен и уютен живот, лишен от показност, тъй като нито един от двамата няма социални мрежи.

През 2019 г. двойката прави следваща стъпка, като се сгоди - Руни се появи с красив диамантен пръстен на ръката си. Освен таланта и вкуса си към киното, актьорите споделят и друга голяма страст - любовта към животните. Далеч от целия блясък на Холивуд, те са участвали в множество протести, посветени на защитата на животните.

След като печели голяма награда на филмовия фестивал в Торонто, Финикс заявява любовта си към годеницата си в прочувствена реч. "Някъде тук, не знам точно къде, има един мръсен дракон, а аз искам да му откъсна крилата, да му закрепя едно одеяло и да спя с него завинаги. Обичам те. Благодаря ти", каза актьорът, визирайки филма, който изстреля Руни към звездната слава - "Момичето с драконовата татуировка".

След големия успех на "Жокера" Финикс и Мара доказаха, че могат да заслепяват с елегантността си на най-важните награди, като в същото време запазват простотата и скромността си, както можем да видим на снимката, на която празнуват победата на актьора на Оскарите с вегански бургери. 48-годишният актьор е заклет веган и е обяснявал, че веганския начин на живот е един от най-важните му приоритети.

Същата година двойката посреща първото си дете, което решава да нарече Ривър, в чест на покойния брат на Хоакин. Това, че стават родители, ги вдъхновява да се борят още по-усилено за важни каузи и да бъдат по-съзнателни в стремежа си към по-добро бъдеще за сина си, както споделя самата актриса: "Отглеждането на Ривър отвори сърцето ми за изцяло нов живот, изпълнен с надежда и повече от всякога с решимост да създадем един по-мил и устойчив свят."

Руни разкри също, че е имала щастието да се посвети изцяло на семейството си, тъй като през последните години е избрала да не работи много, приемайки само малки роли. Въпреки това актрисата призна също, че с Финикс са сформирали страхотен екип и постоянно развиват творчеството си. Следващият проект на двойката е трилърът "Островът", който може да излезе на екран през 2024 г. Що се отнася до семейния им живот, Руни и Хоакин демонстрират, че не всички холивудски любовни истории са скандални. Те предпочитат да се опознаят и да установят истинска, дълбока и стабилна връзка и да отгледат сина си с ценностите, които споделят.